Traian Băsescu va participa sâmbătă la învestirea preşedintelui ucrainean Petro Poroşenco

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu va particpa mâine, începând cu ora 11.00, la ceremonia de învestire a lui Petro Poroşenco în funcţia de preşedinte al Ucraine. Evenimentul va avea loc la sediul Radei Supreme.

Miliardarul ucrainean, Petro Poroşenco, a câştigat din primul tur, obţinând aproximativ 56% din voturi, faţă de mai puţin de 13%, cât a reuşit Timoşenko.

„Sunt convins că aceste alegeri trebuie să aducă în final pacea în Ucraina, să oprească haosul, să oprească bandiţii din est”, a declarat Poroşenko în discursul de celebrare a victoriei. 

Noul preşedinte al Ucrainei a promis că va semna în scurt timp acordul de asociere şi liber-schimb cu UE pe care Ianukovici a refuzat să-l semneze la Summitul Parteneriatului Estic din noiembrie 2013, atunci când au izbucnit protestele concentrate în mişcarea Euromaidan. Acestea au dus la înlăturarea lui Ianukovici şi organizarea alegerilor anticipate care s-au desfăşurat duminică în Ucraina, în paralel cu alegerile europarlamentare din UE. 

Citeşte şi:

Alegeri în Ucraina: Petro Poroşenko este noul preşedinte ucrainean. Cine este miliardarul şi de ce vorbeşte română

Petro Poroşenko, miliardarul ucrainean născut într-un oraş care a aparţinut cândva României, este noul preşedinte al Ucrainei. Acesta a câştigat din primul tur, cu o victorie semnificativă în faţa fostului premier Iulia Timoşenko.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite