Tăriceanu: Nu mai fac înţelegeri cu Daniel Constantin. M-am fript o dată la parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Arhivă Adevărul
Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Arhivă Adevărul

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, luni, că nu mai vrea să ajungă la o înţelegere cu Daniel Constantin privind organizarea Congresului, în condiţiile în care şeful Senatului a subliniat „s-a mai fript“ o dată la parlamentare când a acceptat diferite persoane pe listele de candidaţi.

„Prefer să se facă Congres de sus până jos. Dânsul fuge şi încearcă să facă înţelegeri. Eu nu mai fac înţegeri. Am mai făcut o dată şi m-am fript, atunci când am făcut listele pentru parlamentare“, a declarat copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. 

De asemenea, copreşedintele ALDE, care deţine şi funcţia de preşedinte al Senatului, a declarat că ALDE se gândeşti să-i retragă sprijinul politic dacă Daniel Constantin atacă în instanţă convocarea Congresului, realizată ieri, la Delegaţia Permanentă. 

„În momentul în care va începe să demareze acţiuni împotriva partidului, cum ar fi aceste acţiuni în instanţă care ar urma să blocheze şi funcţionarea partidului şi ţinerea Congresului, atunci sigur că o să îmi pun problema în mod serios, mă voi sfătui cu colegii noştri în forul statutar, dacă acest lucru mai are sens”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă Daniel Constantin mai are susţinere pentru funcţia de vicepremier din partea ALDE.

Tăriceanu a criticat şi faptul că Daniel Constantin s-a opus în ceea ce priveşte acceptarea pe listă a unor persoane care au probleme de natură penală. „Aceşti colegi nu sunt numai colegii mei, ci şi colegii lui. Nu pentru că sunt în ALDE. Când avem oameni de valoare cu care ne putem reprezenta în faţa cetăţenilor, atunci mergem cu ei în faţă. dacă aducem coelgi doar pe criterii de prietenie sau loialitate nu cred că e sănătos“, a precizat Tăriceanu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite