Tăriceanu, un nou atac la Justiţie: Ne confruntăm cu o ofensivă aproape zilnică a instituţiilor de forţă. Multe proiecte din planul local sunt blocate din cauza lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni dimineaţă, că primarii din România nu pot să îşi desfăşoare activitatea şi să implementeze proiecte deoarece acestea ar fi „blocate din cauza instituţiilor de forţă“.

„Românii au ales fără echivoc o majoritate PSD-ALDE. Cu toate acestea, la începutul anului 2017 am avut o încercare de lovitură de stat de catifea, pe care, din fericire, CCR a sancţionat-o prin două decizii pe care le-aş caracteriza ca istorice. Din păcate, de mai mult de trei luni avem o instabilitate politică fără precedent, prin raportarea la alegerile din decembrie şi la rezultatul clar al acestora. Ne confruntăm cu o ofensivă aproape zilnică din partea unor instituţii de forţă împotriva instituţiilor rezultate din votul democratic al românilor. Mă îngrijorează că această ofensivă permanentă pune sub semnul întrebării echilibrul puterilor în stat“, a precizat preşedintele Senatului încă de la începutul discursului ţinut la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România.  

„Obiectivul nostru e dezvoltarea României în ciuda frânei puse de instituţiile de forţă. Se tot vorbeşte de o prigoană împotriva primarilor. Multe proiecte din plan local sunt blocate din cauza instituţiilor de forţă.Dacă vă simţiţi hăuituiţi, dacă se fac presiuni, ieşiţi şi spuneţi public acest lucru“, completat Călin Popescu-Tăriceanu.  

Acesta a punctat şi faptul că în România nu ar mai fi respectate drepturile omului şi cetăţeanului. „Eu am crezut că democraţia şi respectarea drepturilor şi libertăţilor au fost câştigate după căderea comunismului. Azi suntem în situaţia de a folosi o parte din energiile noastre pentru a recâştiga un bun pe care îl aveam deja“, a mai spus Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite