Asociaţia „Cuţu, Cuţu“ îi răspunde lui Băsescu: „Nu am avut sterilizare niciodată, e un proiect de lege care zace în Parlament“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO presidency.ro
Preşedintele Traian Băsescu FOTO presidency.ro

Reprezentanţii Asociaţiei „Cuţu, Cuţu“ au reacţionat în faţa declaraţiilor făcute, marţi, de preşedintele Traian Băsescu, afirmând că legea sterilizării nu există şi este „extrem de regretabil că o asemenea eroare şi dezinformare vine de la cel mai înalt nivel“.

„Noi nu am avut sterilizare niciodată. Preşedintele statului a declarat pe 3 septembrie 2013 că metoda sterilizării este o soluţie pe termen lung, care din 2004 s-a dovedit că nu dă rezultate. Este extrem de regretabil că o asemenea eroare şi dezinformare vine de la cel mai înalt nivel“, susţin reprezentanţii asociaţiei, într-un comunicat de presă.

Totodată, aceştia afirmă că, în Parlament, există numai un proiect de lege privind sterilizarea.

„Cum poate da eşec o metodă care nu s-a aplicat? Asta este uluitor“, se mai spune în comunicat, adăugându-se că „primăriile nu sunt obligate să sterilizeze câinii“, prin urmare aceştia se înmulţesc. Metoda sterilizării, se specifică în comunicat, este utilizată doar în Bucureşti şi în alte 10 localităţi din ţară.

Totodată, asociaţia face un apel pentru votarea legii sterilizării, „fără de care nu scăpăm de câinii de pe stradă“.

„Cerem de urgenţă, cum am făcut de mii de ori, votarea legii sterilizării, fără de care nu scăpăm de câinii de pe stradă“, se arată în finalul comunicatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite