Siegfried Mureşan şi-a depus candidatura în cursa internă a PNL pentru Parlamentul European. Cum arată bilanţul primului său mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al PPE. FOTO Eduard Enea
Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al PPE. FOTO Eduard Enea

Siegfried Mureşan, europarlamentar PNL şi purtător de cuvânt al PPOE, şi-a depus dosarul pentru cursa internă în ceea ce priveşte alegerile pentru Parlamentul European. Acesta şi-a făcut şi un bilanţ al mandatului său pentru legislatura 2014-2018.

„Mi-am depus candidatura pentru viitorul mandat de membru al Parlamentului European. În următorii cinci ani trebuie să punem bazele unei noi Uniuni Europene, mai puternice, mai sigure şi mai apropiate de oameni. Este important ca România să trimită în Parlamentul European oameni politici care să reprezinte ţara cu profesionalism şi cinste, politicieni capabili să includă interesele României şi ale românilor pe lista priorităţilor europene. România trebuie să fie reprezentată de oameni politici credibili în Parlamentul European. Partidul Naţional Liberal trebuie să fie un etalon în acest sens“, a declarat Siefried Mureşan. 

Purtătorul de cuvânt al popularilor europeni face şi o scurtă radiografie a pericolelor cu care se confruntă UE. „Privind în jurul nostru, observăm că România este înconjurată de o serie de pericole cărora le putem face faţă doar alături de celelalte state membre ale Uniunii Europene: agresivitatea Federaţiei Ruse, instabilitatea din Orientul Mijlociu, terorismul, migraţia ilegală şi populismul extremist. În acelaşi timp, cetăţenii României aspiră spre un mod de viaţă european, bazat pe acces la educaţie, sănătate, prosperitate, siguranţă, domnia legii şi bună guvernare. Pentru a putea face faţă provocărilor care ne înconjoară şi pentru a putea oferi românilor standardul de viaţă european la care aspiră, buna reprezentare a României în Parlamentul European este esenţială. Avem nevoie de experienţă temeinică în relaţii internaţionale şi în politici publice europene, capacitate de a influenţa decizii şi continuitate“, a mai afirmat Mureşan. 

În dosarul de candidatură al lui Siegfried Mureşan, eurodeputatul şi-a făcut şi un bilanţ de peste 30 de pagini al activităţii sale din legislatura 2014-2018. 

„În cei 4 ani de mandat am fost responsabil de 41 de rapoarte, dintre care 12 rapoarte ca raportor al Parlamentului European şi 29 de rapoarte ca raportor din partea Grupului PPE. Raportul este un document redactat de un deputat european care, în urma votului în comisiile de specialitate şi în plenul Parlamentului European, devine poziţia oficială a Parlamentului asupra unui document al Uniunii Europene. Acest document poate fi act legislativ (regulament, decizie, directivă), iar prevederile sale devin obligatorii, sau nelegislativ (recomandare, rezoluţie), caz în care prevederile nu sunt obligatorii.Bilanţul de mandat este completat de 12 propuneri de rezoluţie instituţionale, 20 de întrebări scrise , 2 avize în calitate de raportor pentru aviz, 3 declaraţii scrise şi 7 întrebări orale“, explică Mureşan în bilanţul său. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite