Rus: "Guvernul României aşteaptă scuze din partea Ungariei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne, Ioan Rus, consideră că autorităţile de la Budapesta ar trebui să îşi ceară scuze pentru declaraţiile "defăimătoare" la adresa Guvernului României făcute de preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo.

Rus a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Cluj, că aştepta ca aceste scuze să fie transmise, vineri, la Bucureşti, de premierul Ungariei, Viktor Orban, dar acesta nu a solicitat nicio întrevedere cu omologul său, Victor Ponta, conform mediafax.

"Am pregătit un documentar pentru premierul Victor Ponta despre cazul Nyiro Josef la eventuala întâlnire cu premierul Ungariei, Viktor Orban, de vineri. Orban nu a solicitat o întrevedere cu premierul Victor Ponta. Eu mă aşteptam ca partea ungară să ceară scuze Guvernului României pentru faptul că preşedintele Parlamentului ungar a făcut afirmaţii defăimătoare la adresa Guvernului României. Dar a stat în aceeaşi atitudine de frondă, nu a solicitat nicio întrevedere cu premierul Ponta, iar acesta nu avea cum să îl primească şi înainte de a-şi cere scuze Guvernului României pentru un limbaj neconform făcut de un înalt diplomat maghiar. Lucrurile au rămas aşa cum au fost. Guvernul României aşteaptă scuze din partea autorităţilor ungare pentru declaraţiile şefului Parlamentului Ungariei", a spus Rus.

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Lazslo, declara, duminica trecută, la sosirea la Ohorheiu Secuiesc, unde urma să aibă loc reînhumarea scriitorului Nyiro Jozsef, care a fost anulată, că "a fost foarte surprinzător comportamentul neprietenos, necivilizat şi barbar al noului Guvern român de a-i refuza lui Nyiro posibilitatea de a se odihni în pământul natal" şi că "a existat o adevărată vânătoare după urna cu cenuşa" acestuia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite