Raţiunea de a guverna a coaliţiei PSD-ALDE

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum, după un an de guvernare, este mai clară raţiunea care a adus coaliţia PSD-ALDE la guvernare. Promisiunile din campanie se dovedesc vorbe în vânt. Salariile nete cresc cu 4%, ronţăite de o inflaţie de 3,5%. Şi asta pentru bugetari, la privaţi Dumnezeu cu mila. De investiţii nici vorbă, zero km autostradă, zero kilometri de drumuri modernizate.

Spitale şi şcoli mai prăpădite  decât în urmă cu  câţiva ani, fără autorizaţii ISU, fără medicamente şi fără infrastructura necesară.

Bugetul pe 2018 se dovedeşte o Fata Morgana, bani daţi, apoi luaţi şi mutaţi  către Autorităţile Locale, ca într-un joc de copii mici. Nimeni nu mai înţelege cum putem să rămânem în deficitul de 3%, sau dacă vor fi bani pentru pensii şi salarii.

Nu este de imaginat că nimeni din ierarhia PSD-ALDE n-a anticipat această evoluţie tragică. Dimpotrivă. Mulţi au ştiut şi au acceptat scenariul ce avea să fie pus în operă.

  • Promitem marea cu sarea în campania electorală, păcălim o parte din electorat (20%), ajungem la guvernare şi trecem la nivelul următor.
  • Prăduim şi mulgem bugetul de stat, aşa cum am învăţat în 28 de ani, în favoarea şefilor PSD şi a clientelei de partid care susţine şi acţionează obedient la ordinele venite de la liderul suprem, Liviu Dragnea.
  • Dublăm, triplăm salariilor demnitarilor, primarilor, parlamentarilor, în timp ce restul populaţiei se uită cu jind la masa bogaţilor.
  • Împrumutăm 8 miliarde de euro, ca de plătit nu le plătim noi, ci alţii.
  • Singură piedică, justiţia şi în particular DNA. Şi atunci, cu un cinism şi dispreţ faţă de societate, trecem la anihilarea opoziţiei parlamentare, trecem la  amputarea justiţiei prin modificarea legislaţiei, operaţie în curs. Scopul acţiunii, salvarea liderilor de procesele şi/sau anchetele în curs, şi netezirea drumului pentru fraudare în continuare a bunurilor statului. Se urmăreşte finalizarea visului lui Victor Ponta: „atunci când vom prelua controlul politic la DNA”.
  • Ca să fi mai credibilă toată operaţiunea, inventăm „statul paralel”, o ficţiune de adormit copiii, dar pe care alegătorii şi simpatizanţii noştri o vor înghiţi. Praf în ochi, ca să adoarmă vigilenţa populaţiei.

Dar ghinion

În primul rând, chiar şi cei care s-au lăsat  păcăliţi vor constata în lunile următoare diferenţa între promisiuni şi ce scrie pe fluturaşul de salariu.

În al doilea rând, societatea civilă nu înghite dispreţul şi cinismul coaliţiei, şi demonstrează în fiecare săptămână, demonstraţii care ameninţă să se generalizeze în întreaga ţară.

Presa independentă, magistraţii, fac o opoziţie teribilă actualei coaliţii, opoziţie neluată în calcule anterioare venirii la guvernare.

După modelul Poloniei, UE se pregăteşte pentru sancţiuni dure împotriva României şi Ungariei, ţări care atentează la statul de drept.

Concluzie

Ca de atâtea ori, socoteală de acasă nu se potriveşte cu aceea din târg. Toată raţiunea de a accede la guvernare se dovedeşte a fi fost găunoasă şi fără temei în condiţiile în care România este de 10 ani în UE, iar 4,5 milioane de români au luat contact cu democraţiile aşezate şi consolidate.

Pentru că se apropie alegeri europarlamentare, prezidenţiale, parlamentare, văzând că nici cu justiţia nu prea îi merge, este posibil ca PSD-ALDE să meargă pe raţiunea de a pârjoli economia şi de a seca toate resursele statului român, pentru ca viitorii guvernanţi să se lovească de greutăţi insurmontabile, iar viitoarele alegeri să fie câştigate din opoziţie tot de către PSD, pe neputinţa opoziţiei ajunsă la putere într-un stat pârjolit. Cum a procedat Tăriceanu în 2008.

Normal ar fi că opoziţia să nu înghită acest cadou otrăvit, PSD-ALDE să-şi ducă până la capăt crucea guvernării şi să bea paharul de cucută până la fund. Aşa şi numai aşa va înţelege populaţia cu ce plan diabolic a venit la guvernare actuală coaliţie PSD-ALDE.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite