Raluca Turcan: Comisia de anchetă înfiinţată de coaliţia PSD-ALDE-Băsescu o vizează pe şefa DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan. FOTO Mediafax
Raluca Turcan. FOTO Mediafax

Preşedintele PNL, Raluca Turcan, consideră că înfiinţarea unei comisii de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 o vizează pe Laura Codruţa Kovesi, pe care trio-ul Dragnea-Tăriceanu-Băsescu o vrea schimbată de la conducerea DNA.

Raluca Turcan susţine că adevăratul motiv al constituirii comisiei de anchetă nu este modul de organizare şi eventuala implicare, fără drept, a unor instituţii ale statului în procedul electoral.

„Contrar celor enunţate de PSD-ALDE, scopul real al comisiei de anchetă nu este legat de presupusa fraudare a alegerilor prezidenţiale. Acesta este doar un pretext folosit de trio-ul Dragnea-Tăriceanu-Băsescu, care ştiu foarte bine că decizia CCR din 2009 de validare a alegerilor face ca finalitatea acestei comisii să fie zero. La acel moment PSD a făcut un efort deosebit de a proba acuzaţiile de fraudă şi a eşuat lamentabil în a prezenta dovezile”, a declarat Raluca Turcan.

Raluca Turcan consideră că adevăratul scop al comisiei este cu totul altul şi vizează schimbarea conducerii DNA.

 „Coaliţia anti-DNA formată din trio-ul amintit îşi propune ca activitatea comisiei de anchetă să o vizeze pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Pentru că nu au suficient curaj şi nici elemente justificative să propună înfiinţarea unei astfel de comisii de anchetă, în mod formal, au preferat să se prefacă în anchetatori ai unor alegeri care sunt un subiect închis, Aceasta este adevărata finalitate a demersurilor politice PSD-ALDE-Băsescu: intimidarea şi controlul asupra Justiţiei”, a conchis preşedintele PNL.

Pe de altă parte, preşedintele PNL precizează că liberalii vor susţine demersul pentru aflarea adevărului referitor la alegerile din 2009, dacă majoritatea parlamentară va reuşi să prezinte „elemente concrete şi concludente” care să justifice cercetarea suplimentară a acestei chestiuni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite