Rafila: Tătaru a fost un ministru mai bun decât Voiculescu. Tătaru măcar avea interes şi consistenţă în activităţile sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Rafila FOTO Iulian Birzoi
Alexandru Rafila FOTO Iulian Birzoi

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat miercuri, după ce moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu a picat, că ministrul anterior, Nelu Tătaru, „era un ministru mai bun”. De asemenea, social-democratul e de părere că moţiunea ar fi trecut dacă votul ar fi fost secret, aşa cum au solicitat parlamentarii PSD.

„Această motiune şi-a atins scopul, acela de a aduce în atenţia opiniei publice şi a Parlamentului României faptul că ministrul Sănătăţii şi Ministerul Sănătăţii nu reuşesc să gestioneze în mod corespunzător situaţia din această pandemie care care evoluează în ţara noastră îngrijorător. Nu reuşesc să asigure siuranţa pacienţilor în spitalele care tratează pacienţii cu Covid şi nu numai. Mai mult, aţi văzut că diferenţa la care a fost respinsă această moţiune a fost minimă şi mai mult, a existat din partea majorităţii o respingere a secretizării votului. Eu sunt convins că dacă această secretizare a votului ar fi avut loc mulţi dintre parlamentarii PNL şi chiar şi unii USR ar fi votat în favoarea acestei moţiuni şi cu siguranţă ar fi trecut şi probabil ministrul Sănătăţii ar fi fost nevoit să-şi dea demisia.

Înainte de a prelua mandatul domnul Voiculescu, am spus că ar putea fi un ministru mai bun. Pentru că era mai tânăr, cunoştea sistemul de sănătate. M-am înşelat. Tătaru măcar avea interes şi consistenţă în activităţile sale”, a declarat deputatul PSD Alexandru Rafila la finalul votului.

VIDEO PSD / Facebook

Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost respinsă de Camera Deputaţilor. PSD a cerut vot secret pentru moţiune, dar partidele din coaliţia de guvernare s-au opus.

140 de voturi au fost înregistrare pentru susţienrea moţiunii care cere demiterea lui Vlad Voiculescu, în timp ce 161 de voturi au fost „împotriva” acesteia. 

După votul din plen, niciuna dintre cele două tabere nu au mai luat cuvântul să vorbească despre rezultat, fiind închisă repede şedinţa

Liderul de grup al PSD, Alfred Simonis, a cerut vot secret la moţiunea simplă. „Nu avem nimic împotrivă să fie supusă la vot solicitarea dumneavoastră, dar am vrut să precizez că e prima oară când avem o astfel de solicitare”, a afirmat liderul deputaţilor PNL Gabriel Andronache în plenul de miercuri al Camerei. Propunerea a picat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite