Primarul din Voluntari vrea referendum privind interzicerea sălilor de jocuri de noroc. Pandele: Le-am promis creştinilor că voi face ceva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul din Voluntari, Florentin Pandele FOTO Arhivă
Primarul din Voluntari, Florentin Pandele FOTO Arhivă

Primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, a declarat sâmbătă că vrea să organizeze pe 26 mai un referendum local privind interzicerea sălilor de jocuri de noroc şi pariuri din Voluntari. Primarul a subliniat că nu vrea să contracareze referendumul pe justiţie care va avea loc la aceeaşi dată şi că s-a gândit deja şi la o întrebare.

„Sub nicio formă nu vrem să contracarăm referendumul pe justiţie. Am luat decizia în urma mai mulor audienţe pe care le-am primit. Cetăţenii au spus că copiii lor au căpătat acest viciu. Sunt soţii care mi-au spus că soţii lor aduc mai puţini bani acasă pentru că au căpătat acest viciu. (...)

Am ales data aceasta pentru a nu face multe cheltuieli, nu are legatură cu referendumul pe justiţie. (...) O altă modalitate legală pentru a intezice această activitate e prin referendum”, a declarat Florentin Pandele, citat de Digi24.

Potrivit primarului din Voluntari, întrebarea va fi „Sunteţi de acord ca pe teritoritul oraşului Voluntari să mai avem jocuri de noroc”, acesta explicând că doar printr-un referendum s-ar putea interzice sălile de jocuri de noroc.

Edilul a mai explicat într-o intervenţie la G4Media că în Voluntari sunt 30 de săli de jocuri de noroc şi că localnicii i-au solicitat să le închidă, doarece tot mai mulţi tineri au ajuns să fie dependenţi de jocurile de noroc şi pierd sume mari de bani la aparate.

Acesta a mai mărturisit că, din cauza costurilor, probabil nu s-ar fi gândit la organizarea referendumului dacă preşedintele nu anunţa referendumul pe justiţie şi că le-a promis creştinilor din localitate că va face ceva în privinţa sălilor de jocurid e noroc.

„Nu ştim dacă din punct de vedere constituţional acest referendum, dacă va întruni voturile necesare, va putea să fie validat, iar pe teritoriul administrativ al oraşului Voluntari să nu mai existe aceste activităţi comerciale. (...)

Poate aş fi aşteptat şi dacă aş fi aşteptat nu cred că ar fi fost un lucru bun pentru că le-am promis la creştinii ăia că voi face ceva şi de fiecare dată când mă întâlnesc cu cu ei îmi spun: domnu’ primar, ne-aţi promis, nu aţi făcut nimic”, a precizat Florentin Pandele, citat de G4Media.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite