PMP îl propune premier pe Traian Băsescu: „România are nevoie de un lider puternic care cunoaşte instituţiile statului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinţii executivi ai PMP, Eugen Tomac şi Valeriu Steriu, au anunţat că fostul preşedinte Traian Băsescu este propunerea de premier a partidului.

„PSD şi-a desemnat candidatul la funcţia de premier, pe domnul Dragnea. Probabil, domnul Predoiu rămâne opţiunea celor de la PNL. Noi, după 11 decembire, suntem convinşi că putem propune cel mai bun prim-ministru pe care îl poate avea România şi vom merge pe această formulă. România are nevoie de un lider puternic care cunoaşte instituţiile statului şi suntem convinşi că cel mai bun prim-ministru poate fi preşedintele Traian Băsescu“, a spus Eugen Tomac, într-o conferinţă susţinută împreună cu Valeriu Steriu, celălalt preşedinte executiv al PMP. 

De partea celaltă, social-democraţii au început să fluture numele lui Liviu Dragnea ca singura soluţie a partidului pentru funcţia de premier, chiar dacă şeful PSD a spus că propunerea de premier va fi anunţată abia după alegerile parlamentare, pentru a nu fi linşat mediatic. Invitat la Adevărul Live, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Fifor, al doilea om în ierarhia de partid, a spus că Liviu Dragnea este prima opţiune pentru funcţia de premier. „Categoric Liviu Dragnea“, a răspuns Mihai Fifor, care nu vede ca o piedică pentru PSD faptul că Liviu Dragnea este condamnat la un an cu suspendare în dosarul „Referendumul“. „Nu aş vrea să discutăm subiectul condamnării lui Liviu Dragnea. Dosarul ar trebui să fie văzut altfel. E un dosar cu o condamnare politică, care nu a avut nimic de a face cu corupţia“, a răspuns Fifor. 

Şi Partidul România Unită (PRU), condus de deputatul Bogdan Diaconu, a prezentat oferta guvernamentală a partidului, cu Victor Ponta în funcţia de premier şi cu Sebastian Ghiţă în cea de ministru al Comunicaţiilor. Cabinetul prezentat de Bogdan Diaconu, pe pagina sa de Facebook, este condus de Victor Ponta şi are următoarea componenţă: Bogdan Diaconu - MAI, Daniel Savu - MApN, Camelia Khraibani - Sănătate, Mihai Sturzu - Cultură, Ionuţ Goidescu - Mediu, Gheorghe Saghian - Agricultură, Sebastian Ghiţă - Comunicaţii, Ion Eparu - Educaţie, Mirel Palada - Muncă, Andrei Piticaş - Transporturi, Ioan Axente - Economie, Ionuţ Săvoiu - Dezvoltare Regională, Dumitru Badrăgan - Justiţie, Mihai Precup - Finanţe, Cristina Iţcuş - Fonduri Europene şi Sarmiza Andronic - Diaspora.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite