Pe cine văd românii drept ambasadorii lor în lume: Nadia, Hagi şi Halep urcă pe podium. Iohannis, în primii 10 clasaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis, văzut drept unul dintre cei mai reprezentativi români FOTO Mediafax
Preşedintele Klaus Iohannis, văzut drept unul dintre cei mai reprezentativi români FOTO Mediafax

Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi şi Simona Halep sunt văzuţi drept cei mai reprezentativi români, potrivit unui sondaj IRES apărut în cea mai recentă ediţie a revistei “Sinteze”.

Potrivit unui studiu IRES, apărut în cea mai recentă ediţie a revistei “Sinteze” şi realizat în perioada 23-26 februarie 2015, pe un eşantion de 1200 de subiecţi, cei mai reprezentativi români sunt, în ochii respondenţilor, sportivii care au rămas în istorie prin performanţele lor.

Astfel, Nadia Comăneci, cu 20 de procente, Gheorghe Hagi şi Simona Halep  (13%) sunt pe primele trei locuri, în timp ce pe locul al patrulea se situează poetul Mihai Eminescu, considerat drept cea mai reprezentativă personalitate pentru România de către 10% din respondenţi.

Eminescu este urmat de sculptorul Constantin Brâncuşi (6%), iar acesta din urmă este succedat de către preşedintele Klaus Iohannis, pe care 4% dintre cei chestionaţi îl văd drept cea mai reprezentativă personalitate pentru România.

Iohannis este urmat de Ion Ţiriac (3%), Nicolae Iorga (2%), Ilie Năstase (2%), iar cu 1% sunt indicate mai multe alte personalităţi, precum: George Enescu, Vlad Ţepeş, Henri Coandă, Alexandru Ioan Cuza, Victor Ponta, Ivan Patzaichin, Ştefan cel Mare sau Gabriel Liiceanu.

Nu în ultimul rând,0,5% dintre cei chestionaţi au indicat şi alte nume: Emil Cioran, Lucian Bute şi Traian Vuia, în timp ce 11% au dat alte răspunsuri, iar 6% nu au ştiut să răspundă la întrebare.   

Citeşte şi:

SONDAJ IRES Cum se văd românii prin ochii străinilor: ospitalieri şi descurcăreţi, într-o ţară cu peisaje frumoase

Cei mai mulţi români sunt mândri de naţionalitatea lor, de ţara în care trăiesc şi cred că România are o imagine pozitivă dincolo de graniţe, se arată în cel mai recent sondaj IRES publicat în revista "Sinteze", coordonată de Vasile Dâncu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite