PCM Covasna: „Afirmaţia premierului Ponta faţă de arborarea steagului secuiesc este revoltătoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PCM Covasna s-a arătat indignat de afirmaţiile premierului Victor Ponta
Liderul PCM Covasna s-a arătat indignat de afirmaţiile premierului Victor Ponta

Liderul PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, spune că afirmaţia premierului Victor Ponta, potrivit căreia FIDESZ face campanie şi de aceea a fost arborat steagul Ţinutului Secuiesc pe Parlamentul Ungariei, este „revoltătoare“, precizând că Guvernul ungar susţine doar interesele comunităţii maghiare.

„Afirmaţia premierului Victor Ponta, conform căreia FIDESZ face campanie şi din acest motiv a fost arborat steagul Ţinutului Secuiesc pe Parlamentul Ungariei este revoltătoare. Vreau să-i amintesc domnului premier Ponta că steagul Ţinutului Secuiesc a fost arborat pe Parlamentul Ungariei şi în noiembrie 2010, cu ocazia şedinţei Consiliului Naţional Secuiesc, care a avut loc în clădirea Parlamentului Ungariei“, a spus preşedintele PCM Covasna.

Potrivit acestuia, acţiunea nu face parte din campania electorală a FIDESZ, ci reprezintă doar susţinerea dezideratelor maghiarilor de către Guvernul Ungariei.

„FIDESZ nu din motive electorale a arborat steagul Ţinutului Secuiesc. Cer şi eu edililor din judeţ să arboreze pe faţada primăriilor drapelul Ţinutului Secuiesc“, a afirmat preşedintele PCM Covasna.

Premierul Victor Ponta consideră că gesturile oficialităţilor ungare privind steagul secuiesc sunt „provocări“ bazate pe o problemă de politică internă a ţării vecine şi că minoritatea maghiară „nu are nevoie să fie folosită de cei de la Budapesta“, adăugând: „Eu vreau să fim foarte inteligenţi“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite