Partidul lui Dan Diaconescu a rămas deja fără doi parlamentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonie Solomon va rămâne independent în Parlament  Foto Adevărul
Antonie Solomon va rămâne independent în Parlament  Foto Adevărul

Nici nu a început prima sesiune parlamentară şi PPDD are deja cu doi parlamentari în minus. După ce săptămâna trecută deputatul PPDD Ioan Moldovan a anunţat că părăseşte partidul pentru a se alătura PC, marţi, partidul lui Dan Diaconescu l-a exclus pe Antonie Solomon. În acest moment, PPDD are în Parlament 66 de parlamentari.

Decizia nu a fost o surpriză pentru Antonie Solomon. „Am aflat că am fost exclus şi le respect hotărârea. Am fost exclus din partid pentru că nu am fost binevoitor la sfatul unora din partid. Le-am spus colegilor mei parlamentari că nu suntem un grup de senzaţie. Ţin la Dan Diaconescu, pentru că e oltean de-al meu, dar vedem diferit lucrurile. Nu mă gândesc să intru într-o altă formaţiune politică. Rămân independent“ a declarat Solomon pentru adevărul.ro.

ƒ„Excluderea lui Antonie Solomon era una necesară. Este un om care nu înţelege doctrina partidului şi spiritul de echipă. S-a certat cu toată lumea din partid“, a declarat marţi Mihai Cilibiu, preşedintele PPDD Dolj.

Antonie Solomon a devenit senator PPDD în urma procesului de redistribuire.

Asemănător celor mai mulţi dintre foştii săi colegi, Solomon s-a plimbat pe la mai toate partidele politice: de la PSD a trecut la PDL, iar apoi la UNPR, pentru ca înainte de alegeri să intre în PPDD.

În luna februarie a anului 2012, Antonie Solomon a fost exclus din PDL, iar la scurt timp a fost numit preşedinte interimar al UNPR Dolj.

În 3 martie 2010, Solomon a fost arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual, fiind acuzat că ar fi primit 50.000 de euro de la acţionarul principal al firmei PIC din Piteşti, Cornel Penescu.

De ce a plecat Ioan Moldovan

Deputatul Ioan Moldovan a declarat pe 17 ianuarie că va anunţa oficial trecerea la PC în cursul acestei săptămâni. El a precizat că a intrat în PC pentru că nu s-a mai „regăsit“  în PPDD.

Preşedintele PC Cluj Şerban Rădulescu a declarat joi că a avut discuţii cu deputatul imediat după alegerile generale.

„Îl cunoşteam de mai demult, iar dânsul şi-a manifestat dorinţa de a intra în PC. Înscrierea sa în PC a avut loc şi este un lucru bun, înseamnă un parlamentar în plus pentru conservatori, iar PC Cluj va avea un deputat. El va fi numit în funcţia de prim-vicepreşedinte al PC Cluj", a spus Rădulescu.

Moldovan are 61 de ani şi activează în Camera Deputaţilor în Comisia pentru administraţie publică. El a fost viceprimar al municipiului Câmpia Turzii, în mandatul 2008-2012, din partea PDL, partid din care a demisionat înaintea alegerilor locale. A candidat ca independent la Primărie, dar a pierdut în faţa candidatului USL, Radu Hanga.

Înaintea alegerilor generale din decembrie 2012, el s-a înscris în PPDD.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite