Ovidiu Raeţchi îi cere noului ministru de Interne să desecretizeze dosarul 10 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Raeţchi FOTO Florin Suler
Ovidiu Raeţchi FOTO Florin Suler

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, vicepreşedintele Comisiei de Apărare, i-a transmis noului ministru de Interne, Nicolae Moga, că prima decizie pe care acesta trebuie să o ia este să desecritizeze „de urgenţă” dosarul 10 august. „Este revoltător că până acum nu avem nici un responsabil politic pentru surprimarea violentă a unui protest paşnic”, afirmă Raeţchi.

„Prima decizie pe care trebuie să o ia noul ministru de Interne, Nicolae Moga, este simplă: să desecretizeze de urgenţă dosarul 10 august. Îi auzim pe pesedişti cum clamează fără întrerupere că au înţeles lecţia de la alegerile de pe 26 mai, iar acum au un bun moment pentru a demonstra acest lucru. Dacă există un minim respect pentru cetăţeni şi pentru aflarea adevărului privind protestul Diasporei, noul ministru trebuie să se diferenţieze fundamental de abordarea doamnei Carmen Dan, cea care s-a aflat exclusiv în slujba infractorului Dragnea pe toată perioada în care îndeplinit funcţia de ministru de Interne”, a semnat deputatul PNL pe Facebook.

Raeţchi a adăugat apoi că Moga are „obligaţia” de a face public dosarul privind protestul din 10 august şi că oamenii „gazaţi şi bătuţi” merită să afle adevărul.

„La aproape un an de la protestul de pe 10 august, dl. Moga are obligaţia de a nu mai muşamaliza faptele şi de a face public dosarul privind protestul Diasporei. Sutele de cetăţeni gazaţi şi bătuţi merită să afle adevărul, în paralel cu soluţionarea juridică a dosarului 10 august. Este revoltător că până acum nu avem nici un responsabil politic pentru surprimarea violentă a unui protest paşnic”, a conchis Raeţchi.

Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele pentru numirea lui Nicolae Moga la Ministerul Afacerilor Interne şi a Ramonei Mănescu la Ministerul Afacerilor Externe. De asemenea, a revenit în Guvern şi Mihai Fifor, pe funcţia de vicepremier pentru parteneritate strategice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite