Monitorul Oficial, trecut în subordinea Camerei Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, proiectul pentru modificarea Legii privind organizarea Monitorului Oficial al României (MOf), care prevede ca acesta să revină sub autoritatea Camerei Deputaţilor. Aleşii majorităţii au susţinut iniţiativa, în condiţiile în care în vară aceştia au observat că e destul de dificil de demis un premier care nu răspunde comenzilor politice şi care are în subordine MOf.

„Regia Autonomă Monitorul Oficial se organizează ca regie autonomă sub autoritatea Camerei Deputaţilor”, se arată în iniţiativa legislativă, dezbătută şi votată de Senat ca prim for. 

Iniţiativa, depusă la Parlament în luna iunie şi semnată de mai mulţi parlamentari PNL şi USR, a primit la sfârştiul anului trecut susţinerea suprinzătoare a PSD, dar fiind că era un proiect al celor din opoziţie. 

Monitorul Oficial s-a mai aflat în subordinea Camerei Deputaţilor până în 2012, când a fost trecut la Guvern prin ordonanţă de urgenţă de către premierul Victor Ponta înaintea suspendării din funcţie de preşedintelui Traian Băsescu. Însă, PSD şi ALDE au văzut ce înseamnă ţinerea Monitorului Oficial la Guvern în condiţiile în care ai un premier care nu vrea să mai asculte de partid, aşa cum a fost în cazul lui Sorin Grindeanu în luna iunie. 

În vară, Grindeanu l-a demis pe secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, şi l-a pus pentru aproape două săptămâni pe Victor Ponta. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite