Mişcarea Populară s-a lansat oficial. Traian Băsescu: „Am convingerea că fundaţia va reuşi să creeze presiune pe partidele politice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu, în mijlocul membrilor Mişcării Populare, în cadrul unei întâlniri din 7 aprilie2013 FOTO wall-street.ro
Traian Băsescu, în mijlocul membrilor Mişcării Populare, în cadrul unei întâlniri din 7 aprilie2013 FOTO wall-street.ro

Fundaţia „Mişcarea Populară“, născută la ideea preşedintelui Traian Băsescu, s-a lansat, astăzi, oficial. Preşedintele fundaţiei va fi Marian Preda, decanul facultăţii de Sociologie din cadrul Universităţii Bucureşti. Din conducerea fundaţiei mai fac parte consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu, Daniel Funeriu şi Sebastian Lăzăroiu. Traian Băsescu s-a întâlit cu liderii fundaţiei într-un restaurant din Capitală.

La scurt timp după ce Mişcarea Populară s-a lansat oficial, preşedintele Traian Băsescu a luat masa cu liderii fundaţiei într-un restaurant din Capitală, aflat în apropierea sediului PDL. „Sper ca Mişcarea Populară să mă primească (...) Oricând mă vor chema pentru conferinţe, întâlniri, voi participa. Voi fi împlicat în tematica fundaţiei“, a declarat preşedintele, la plecarea de la restaurantul unde s-a întâlnit cu reprezentanţii fundaţiei "Mişcarea Populară". „Am convingerea că Fundaţia va reuşi să creeze presiune chiar pe partidele politice“, a mai spus preşedintele.

„Văd fundaţia ca pe un partener care să mă sprijine şi care vrea să antreneze alte categorii de oameni decât partidele“, a mai spus preşedintele Băsescu.

În ceea ce priveşte relaţia cu PDL, Băsescu a reamintit că „parteneriatul“ său cu acest partid s-a încheiat, ceea ce s-a întâmplat la CNC al PDL, de sâmbătă, întărindu-i convingerea că a luat o decizie corectă.

Obiectivele fundaţiei

„Vrem o Românie cu fruntea sus, nu cu mâna întinsă. În momentul de faţă avem o putere ce a strânds 70%, dar la vot s-au prezentat  doar 25% din votanţi. Mişcarea Populară se adresează, în primul rând, oamenilor care nu au avut pe cine vota la alegeri precedente, care sunt nemulţumiţi de actuala clasă politică“, a spus Preda.

„Ne-am săturat de atitudinea fatalistă, ne-am săturat să vedem România sărăcă, furată, ţinută la coada Europei. Nu există altă cale decât calea valorilor, calea spre Occident. Vrem o Românie europeană de care să fim mândri “, a mai spus Preda.

Marian Preda a explicat cum a ajuns în postura de lider al acestei platforme. „A doua zi după ce a fost lansată „Mişcarea Populară“ am trimis un formular de a adeziune şi câteva idei. Apoi am avut o întâlnire cu cei care au lansat această fundaţie şi mi s-a propus să fiu lider“, a spus Preda.

Preşedintele fundaţiei nu a ezitat să critice întreaga clasă politică. „Clasa politică s-a adaptat şi se adresează celor care aşteaptă pomeni electorale, nu le mai pasă de cei activi. De ce să facă oamenii politici reforme când pot să cumpere voturi ieftin“, a mai arătat Preda.

Traian Băsescu, „tatăl spiritual“

„Preşedintele Traian Băsescu, după cum ştiţi, este cel care a venit cu ideea, este, dacă vreţi, tatăl spiritual al Fundaţiei Mişcarea Populară şi cel care este, aş spune, primul şi cel mai important susţinător al nostru“, a spus Marian Preda, răspunzând unei întrebări referitoare la rolului şefului statului în viitorul fundaţiei.

El a mai precizat că Băsescu a decis să nu se implice direct în conducerea fundaţiei , arătând însă că şeful statului a promis că va fi prezent la dezbaterile ce vor fi organizate în ţară, pe teme care ţin de reforma României.

Marian Preda a mai spus, întrebat dacă a primit semnale dinspre PDL pentru înscrieri în fundaţie, că această formaţiune face parte din lista de partide de care membrii Mişcării Populare s-au săturat.

„PDL-ul este parte din clasa politică. PDL, de exemplu, este cred singurul partid politic care a avut nişte criterii de integritate, dar PDL nu a avut criterii de competenţă în promovarea internă. Poate şi de asta s-a ajuns la situaţia de la ultimele alegeri. PDL-ul intră în lista noastră de partide de care ne-am săturat“, a spus Preda.

Blaga: „Ne vom confrunta, asta e viaţa“

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat că, dacă Mişcarea Populară se transformă în partid, PDL va intra în confruntare cu această formaţiune. „Mă bucur că s-a înfiinţat această fundaţie de centru-dreapta şi are aceleaşi obiective cu cele propuse de toţi cei trei candidaţi la Convenţia, nimic nou sub soare (...) Dacă, în schimb, se vor transforma în partid, ne vom confrunta, asta e viaţa”, a spus Blaga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite