Marcel Ciolacu salută alegerea Maiei Sandu: O apropiere strategică de Europa şi de România, singura garanţie a unui viitor mai bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Marcel Ciolacu. FOTO Eduard Enea
Preşedintele Marcel Ciolacu. FOTO Eduard Enea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a salutat alegerea Maiei Sandu ca preşedinte a Republicii Moldova, aceasta fiind prima femeie de peste Prut care este aleasă într-o asemenea funcţie.

„Salut victoria istorică a Maiei Sandu în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova! Acest rezultat reprezintă o confirmare a dorinţei majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova, din ţară şi din diaspora, de apropiere strategică de Europa şi de România, singura garanţie a unui viitor mai bun, mai prosper, lipsit de coruptie şi oligarhie”, a scrie pe pagina sa de Facebook Marcel Ciolacu.

Maia Sandu, candidatul pro-european de la Chişinău, este noul preşedinte al Republicii Moldova, după numărarea tuturor voturilor din secţiile de pe teritoriul ţării şi a celor din diaspora. Igor Dodon, spulberat de votul de peste hotare. După numărarea a 100% din voturi: Maia Sandu - 943.486 voturi (57,75%); Igor Dodon - 690.139 (42,25%). 

În diaspora, din 262.103 de voturi, Maia Sandu a obţinut 92,94%, în timp ce Igor Dodoan a rămas cu voturile a doar 7,06% din cetăţenii moldoveni de peste hotare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite