Ludovic Orban: „Nu este importantă vârsta preşedintelui PNL. Eu mă îndrept spre senectute, dar am adus un suflu nou în partid”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi se îndreaptă spre „senectute”, Ludovic Orban nu se consideră un politician învechit. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
Deşi se îndreaptă spre „senectute”, Ludovic Orban nu se consideră un politician învechit. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Liderul PNL, Ludovic Orban, este de părere că mentalitatea reprezintă un factor important pentru viitorul preşedinte al liberalilor şi nu vârsta acestuia. El a subliniat că nu se consideră un politician „învechit” pentru a prelua încă un mandat la şefia PNL, deşi „ceasul ticăie” şi se îndreaptă spre „senectute”. Orban a mai trasmis că are deschidere către tineri, chiar dacă a fost dezamăgit de unele persoane pe care le-a promovat.

Întrebat dacă se consideră un politician învechit, în contextul în care Florin Cîţu şi Emil Boc au afirmat că Partidul Naţional Liberal are nevoie de „un suflu nou”, Ludovic Orban a declarat că vârsta nu este importantă, ci lucrurile pe care le face. 

„Nu este importantă vârsta preşedintelui PNL, ci cine este, ce concepţii are, ce face preşedintele PNL. Eu pe mine nu mai pot să mă înnoiesc, să mă întineresc, pentru că asta este natura, asta e viaţa. Ceasul ticăie şi nu pot să merg decât spre senectute, înainte, nu pot să merg înapoi, dar voi menţine aceeaşi deschidere a PNL spre tineri de valoare, spre tineri care vor între-adevăr să intre în viaţa publică, care vor să îşi asume răspundere în comunităţile locale, la nivel judeţean, la nivel naţional, chiar dacă unii dintre cei pe care i-am promovat m-au dezamăgit”, a declarat Ludovic Orban, joi, la Parlament 

Preşedintele PNL a mai precizat că deja a adus un suflu nou în formaţiune.

„Dacă vă uitaţi, faţă de momentul în care am fost ales preşedinte al PNL, au apărut foarte multe feţe noi în spaţiul public care au ocupat funcţii publice, de la Siegfried Mureşan, dau exemple şi din tabăra lui Florin (Florin Cîţu - n.r.), Cristi Băcanu, de la Violeta Alexandru până la Pavel Popescu. La ora actuală, dacă ne uităm la grupul parlamentar de la Camera Deputaţilor, cred că este cea mai mică medie de vârstă şi grupul care cuprinde cei mai mulţi tineri pe care i-a avut vreodată PNL în Parlament. Mai mult decât atât, am fost curajos şi am susţinut candidatura foarte multor tineri la funcţiile de primar şi mulţi dintre ei au şi câştigat”, a explicat Orban. 

Florin Cîţu candidează la şefia PNL: „Partidul are nevoie de un suflu nou” VIDEO

Când şi-a anunţat candidatura la şefia PNL, Florin Cîţu a afirmat că va câştiga, întrucât nu există altă variantă, iar partidul are nevoie de un suflu nou.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite