Gorghiu: Ponta a făcut o greşeală discutând separat majorări salariale, trebuie o discuţie prudentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că premierul Ponta a făcut o greşeală tactică discutând separat majorarea salariilor din sistemul bugetar, ea arătând că în acest sector sunt salarii "absolut ordinare", dar trebuie o discuţie "responsabilă şi prudentă" privind aceste majorări.

"Cred că a făcut o mare greşeală Victor Ponta făcând o discuţie separată cu cei din sistemul sanitar . (...) Nu voi fi niciodată adepta acestei spirale în care Victor Ponta ne împinge, a populismului. Da, sunt de acord, în domeniul bugetar sunt salarii absolut ordinare, şi folosesc cu toată responsabilitatea acest termen, însă, în acelaşi timp, o discuţie pe majorarea salariilor trebuie făcută responsabil, prudent şi cu toate argumentele cifrice pe masă. Corelat pentru toată lumea, etapizat. Nu poţi să creezi aşteptări pentru toţi bugetarii că de mâine le dublezi salariile. Este, după părerea mea, o eroare fundamentală", a afirmat Gorghiu, la Digi 24.

Ea a spus că, deşi există o discuţie referitoare la majorarea salariilor, nu există un proiect în acest sens.

"Cred că sunt trei săptămâni, o lună, de când discutăm de majorări de salarii, o cascadă de majorări de salarii în domeniul bugetar, dar astăzi constataţi că nu există o lege. Din punctul meu de vedere, PSD a făcut o greşeală de tactică. Să anunţi majorările de salariu, să creşti nivelul de aşteptare al populaţiei şi al diverselor categorii socio-profesionale, să-ţi bată la uşă sindicate pe bună dreptate, să-ţi ceară măriri de salarii, să asiguri doar la unii măriri de salarii, celorlalţi nu, fără să faci o discuţie într-un cadru unitar, general şi cu opoziţie şi cu factori de decizie în domeniul bugetar, e o greşeală", a arătat Gorghiu.

"Vom avea şi noi un proiect (privind salarizarea bugetarilor - n.r.) şi o analiză. Ne-am apucat să facem o analiză de drept comparat să vedem cum se calibrează în alte state europene această lege", a adăugat Gorghiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite