Firea: „O dată la 3 luni, un părinte să aibă o zi liberă pentru controlul medical al copiilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PSD se preocupă de sănătatea copiilor
Senatorul PSD se preocupă de sănătatea copiilor

Senatorul PSD Gabriela Firea a propus, la şedinţa femeilor social-democrate, ca părinţii să beneficieze de o zi liberă de la serviciu odată la trei luni pentru a se putea ocupa de controlul medical al copiilor lor.

"Vrem să venim din interior, săptămânal, cu propuneri pentru Guvern (...) Eu m-am gândit la o propunere care ţine de zona de protecţie socială. În Ilfov în februarie va avea loc o acţiune care a venit din partea organizaţiei de femei a PSD să se facă această propunere ca o dată la trei luni să existe o zi liberă pentru unul dintre părinţi care să se ocupe exclusiv de sănătatea copilului sau copiilor pe care îi are în îngrijire", a spus Gabriela Firea, sâmbătă, după reuniunea Comitetului Naţional Executiv al Organizaţiei de Femei a PSD.

Ea a argumentat necesitatea avansării unei astfel de propuneri arătând că de foarte multe ori copii ajung la medic sau la spital cu probleme foarte grave şi constată că au chiar boli cronice, iar dacă ar fi existat un control medical amănunţit mai actualizat nu s-ar fi ajuns la o astfel de situaţie.

"De aceea ne propunem ca unul din părinţi o dată la trei luni să primească un liber de la serviciu pentru a se putea ocupa de îngrijirea copiilor, însemnând analize medicale, radiografii, o discuţie cu un medic psihilog dacă e cazul sau cu un psiholog şcolar. Este o propunere a organizaţiei de femei din Ilfov", a spus Firea.

O altă propunere avansată în şedinţa femeilor social-democrate i-a aparţinut primarului Craiovei, Olguţa Vasilescu, şi priveşte creşterea siguranţei copiilor pe internet.

"A fost preluată ideea mea privind siguranţa copiilor pe internet, pentru că nu am reuşit ă termin acest proiect de lege. Sunt foarte mulţi pedofili care sunt pe internet", a spus Olguţa Vasilescu.

La rândul său, preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD, Rovana Plumb, a precizat că femeile social-democrate sunt preocupate de situaţia copiilor, a mamelor singure şi vor ca în actualul Legislativ să poată să acorde o atenţie desosebită Legii privind asistenţa maternală şi Legii privind violenţa domestică.

Deputatul PSD Cătălina Ştefănescu, cel mai tânâr deputat din actuala legislatură, a arătat că îşi doreşte să existe un parteneriat real între universităţi şi angajatori prin care să li se recunoască practica şi voluntariarul elevilor şi studenţilor, astfel încât la termnarea studiilor aceştia să nu se mai confrunte cu situaţia paradoxală că nu au cum să se angajeze, neavând experienţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite