Eugen Tomac îl acuză pe Nicuşor Dan că evită o dezbatere cu ceilalţi candidaţi la Capitală şi dă de înţeles că Băsescu aşteaptă o invitaţie în acest sens

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Liderul PMP Eugen Tomac a notat joi pe Facebook că primarul Capitalei Gabriela Firea trebuie să participe la cât mai multe confruntări electorale. Acesta l-a criticat apoi pe candidatul USR-PLUS-PNL că evită dezbaterile şi că este „obligaţia lui să se prezinte în faţa elecotratului”. Cu toate astea, Nicuşor Dan a invitat-o în repetate rânduri pe Firea la dezbatere.

„Până la această oră nu a existat nicio dezbatere televizată între principalii candidaţi din capitală, deşi aceasta este esenţială pentru ca cetăţenii să-l aleagă pe cel mai bun.

Primarul PSD în funcţie are obligaţia să participe la cât mai multe confruntări electorale. Firea trebuie să iasă în faţa cetăţenilor şi să le explice de ce mai vrea un mandat, în condiţiile în care în 4 ani, având guvern propriu, nu a reuşit să facă nimic consistent din ce a promis.

Nicuşor Dan trebuie să renunţe la abordarea politică ezitantă şi să vină la confruntările publice pentru a convinge cetăţenii că le merită votul. Fuga de confruntare este o mare eroare şi denotă nesiguranţă. Este obligaţia lui să se prezinte în faţa electoratului bucureştean”, a notat Eugen Tomac pe Facebook.

Liderul PMP explică mai apoi că electoratul de dreapta trebuie să decidă între Traian Băsescu şi Nicuşor Dan, întrucât Firea „nu poate mai mult”. În acest sens, Tomac subliniază că Nicuşor Dan are „obligaţia politică şi morală” faţă de alegători să accepte dezbaterile şi că fostul preşedinte Traian Băsescu „va participa oricând la orice dezbatere seriosă”.

„În capitală, electoratul de dreapta are de răspuns unei mari provocări: alegerea între preşedintele Băsescu şi Nicuşor Dan. Firea nu poate mai mult, a stagnat şi acolo rămâne. În schimb, Nicuşor Dan, pentru a convinge, are obligaţia politică şi morală faţă de alegători să accepte dezbaterile. Ele sunt esenţa democraţiei. Aşa se întâmplă la Paris, Londra sau Berlin, principalii candidaţi dezbat temele de interes pentru comunitate.

Noi avem certitudinea că Preşedintele Băsescu va participa oricând la orice dezbatere serioasă, alături de cei doi contracandidaţi. Aşa cum l-am asigurat şi pe domnul Răzvan Dumitrescu, în calitate de candidat, domnul Traian Băsescu va participa chiar şi la o dezbatere organizată de Antena 3, dacă va exista o asmenea invitaţie”, a adăugat Eugen Tomac. 

Cu toate astea, Nicuşor Dan a lansat în numerase rânduri către Gabriela Firea invitaţii la dezbateri, până ce în ce în cele din urmă aceasta a dat de înţeles într-un mesaj pe Facebook că acceptă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite