Dragnea, după discuţiile cu UDMR: Nu vindem Transilvania. Sunt şi alte minorităţi care au instituită o zi de sărbătoare

Dragnea, după discuţiile cu UDMR: Nu vindem Transilvania. Sunt şi alte minorităţi care au instituită o zi de sărbătoare

Liviu Dragnea FOTO Inquam / George Calin

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, după discuţiile cu UDMR, că social-democraţii nu „vând” Transilvania, iar în privinţa adoptării chiar astăzi în comisii a legii prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor din România, el a spus că sunt şi alte minorităţi, precum turcii şi tătarii, care au zile instituite prin lege.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Azi am discutat despre situaţia politică actuală, am mai discutat la telefon zilele trecute. E firesc, e dreptul majorităţii, un drept constituţional, legitim, de a-şi avea Guvernul”, a spus Dragnea după discuţiile cu liderii UDMR.

El a menţionat că nu şi-au dat seama dacă este vorba despre o problemă în legislaţie sau în Constituţie, fiind o situaţie fără precedent.

„Nu vindem Transilvania, nu vindem nicio bucată din ţară”, a ţinut să precizeze liderul PSD.

În ceea ce priveşte faptul că în comisii la Senat s-a dat chiar astăzi raport favorabil adoptării proiectului de lege prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor din România, Liviu Dragnea a replicat: „Sunt şi alte minorităţi care au prin lege adoptată o zi a lor, turcii, tătarii”.

Referindu-se la proiectul de reducere a pragului în privinţa proporţiei de populaţie într-o comunitate de la care minorităţile pot folosi limba maternă în administraţie, Liviu Dragnea a spus: „Se discută despre asta, a rămas ca colegii mei din comisie să negocieze, să discute, nu se discută de ieri, de azi”.

Citeşte şi:

Dragnea: Voi face mai multe propuneri pentru postul de premier. Şi acum simt usturimea de la o singură variantă

 
citeste totul despre: