Dragnea, despre declaraţiile lui Daea: O gafă! Regret că un ministru al Cabinetului PSD-ALDE a făcut o asemenea declaraţie. Îi solicit să fie mai atent la exprimare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Liviu Dragnea a reacţionat joi, pe pagina sa de Facebook, la declaraţiile ministrului Agriculturii Petre Daea, declarând că acestea reprezintă „o gafă” şi cerând scuze comunităţii evreieşti în numele PSD şi al coaliţiei de guvernare. Dragnea i-a cerut, tototdată, lui Petre Daea să fie mai atent la modul în care se exprimă şi „să nu mai folosească asocieri care pot jigni profund”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a reacţionat joi după gafa ministrlui Agriculturii, Petre Daea, recunoscând că a fost o greşeală şi cerând scuze public comunităţii evreieşti. 

„Declaraţia ministrului Daea reprezintă o gafă! Regret că un ministru al Cabinetului PSD - ALDE a făcut o asemenea declaraţie, deşi sunt convins că nu a existat nici cea mai mică intenţie de a ofensa poporul evreu. Cu toate acestea, îi atrag public atenţia ministrului agriculturii să fie mai atent asupra modului în care se exprimă şi să nu mai folosească asocieri care pot jigni profund”, a scris Dragnea.

Totodată, liderul PSD a anunţat şi că PSD consideră „Holocaustul împotriva evreilor o tragedie şi condamnă întotdeauna declaraţiile sau derapajele antisemite”.

„PSD consideră că Holocaustul împotriva evreilor a fost o tragedie, care nu trebuie să se mai repete. Am condamnat întotdeauna declaraţiile sau derapajele antisemite. Vom sprijini în continuare progresele în domeniul studierii, educaţiei şi comemorării Holocaustului. În numele meu, al PSD şi al coaliţiei de guvernare prezint scuze comunităţii evreieşti pentru afirmaţiile domnului ministru Daea”, a conchis şeful PSD.

Petre Daea a susţinut marţi seară la Antena 3 că porcii infestaţi trebuie incineraţi, afirmând că este o munca extraordinară, exact ca la Auschwitz.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite