Dragnea, despre Şerban Nicolae: „Să nu facem din nişte oameni vedete, nefiind cazul. Şi alţi colegi au senzaţia că sunt persoane fizice în Parlament“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae
Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Antena 3, pe tema acţiunilor lui Şerban Nicolae din Comisia juridică a Senatului, că va discuta cu el la şedinţa CEx, subliniind că nu doreşte să facă "din nişte oameni vedete, nefiind cazul". Şeful PSD a spus că şi situaţia altor parlamentari ai partidului va fi discutată, pentru că sunt propuse legi care nu ţin de programul de guvernare şi care afectează imaginea PSD.

"Este un subiect pe care îl vom discuta în Comitetul Executiv Naţional. Va fi un subiect extrem de serios, dar nu numai acest subiect, pentru că mai sunt situaţii în care colegi de-ai noştri - nu mulţi -, preşedinţi de comisii sau membri în comisii, au iniţiative care nu au nicio legătură cu programul nostru de guvernare şi nu asta s-a discutat cu ei înainte să fie propuşi pe liste", a spus Dragnea, pe tema parlamentarilor care depun proiecte de lege şi amendamente în afara liniei partidului.

Liderul PSD a spus că nu ştie de ce se întâmplă acest lucru şi vrea să aibă o discuţie cu ei pentru a afla. "Pot fi multe motive. Nu vreau să speculez, vreau să avem o discuţie bărbătească, sinceră, în interiorul partidului şi să luăm nişte decizii care să nu mai permită pe viitor să se mai întâmple astfel de lucruri", a arătat Dragnea.

El a mai spus că sunt membri PSD "supăraţi" pe acest comportament al parlamentarilor. "Şi eu, şi colegii mei, dar şi colegii de la ALDE, sunt puşi de multe ori în faţa unor astfel de situaţii. Colegi de-ai noştri au senzaţia că sunt persoane fizice", a subliniat Dragnea.

Întrebat despre comportamentul lui Şerban Nicolae, pe tema legii graţierii, Dragnea a răspuns ironic.

"Eu sunt un om modest, dar să nu facem totuşi din nişte oameni vedete, nefiind cazul. Eu nu aveam ce să vorbesc cu domnul Şerban Nicolae astăzi. Eu aseară am postat un mesaj pe Facebook, am aşteptat să fie luat în seamă acel mesaj. A fost luat în seamă. Voi discuta cu Şerban Nicolae de faţă cu colegii mei în CEx. Asta nu însemană că trebuie să stau la coadă să vorbesc cu Şerban Nicolae", a spus el.

Răspunsul lui Şerban Nicolae: „Nu am încălcat vreo decizie a coaliţiei sau a PSD"

Eu sunt de acord şi respect orice fel de opinie, nici măcar nu fac caz de faptul că pe aspectele tehnice oricum nu ar avea câştig de cauză în faţa mea nici Liviu Dragnea, care este inginer, nici Sorin Grindeanu, care a terminat Matematica (...)”, a afirmat senatorul PSD.

Serban Nicolae FOTO Inquam / George Calin

Şerban Nicolae a susţinut că nu a încălcat vreo decizie a partidului sau a coaliţiei de guvernare prin faptul că a susţinut amendamentul cu privire la graţierea faptelor de corupţie.

„Un lucru important de spus de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost acela că nu s-a discutat în partid şi nu s-a luat o decizie privind aceste chestiuni cu graţierea sau cu corupţii sau cu necorupţii. Nu am încălcat vreo decizie de partid sau a coaliţiei sau a Guvernului sau a programului de guvernare. Ce anume are să îmi reproşeze, nu cred că se va feri să îmi spună direct, de faţă cu ceilalţi colegi sau între patru ochi (...)”, a subliniat preşedintele Comsiei juridice.

Social-democratul s-a declarat convins de faptul că nu există o problemă a sa cu Liviu Dragnea.

„Nu cred că este o problemă a mea cu preşedintele partidului. Cred că s-au speriat câţiva din jurul domniei sale, există o tendinţă la partidul ăsta (...), care au tendinţa de a se uita mai mult la ce spun adversarii şi a se ghidona de reacţiile adversarilor, decât de reacţiile pesediştilor”, a afirmat Şerban Nicolae.

Senatorul PSD a mai spus că nu a înţeles formula folosită de Liviu Dragnea, „cu statul la coadă” pentru a discuta cu el.

„Telefonul meu sună foarte des şi e un fel de apreciere ce a spus preşedintele PSD, se stă la coadă ca să mă sune cineva pe mine (...)”, a completat social-democratul.

Solictat să transmită un mesaj colegilor din partid, Şerban Nicolae a spus că, în opinia sa, nu există o stare de tensiune, iar ceea ce se întâmplă în aceste zile nu afectează în vreun fel formaţiune.

„Eu cred că situaţia este una neschimbată. Suntem colegi de partid de multă vreme, tot ceea ce am discutat a fost respectat şi de domnul Dragnea şi de mine. Nu cred că este o stare de tensiune şi nici nu cred că va afecta partidul în vreun fel ce se întâmplă în aceste zile”, a conchis Şerban Nicolae, potrivit news.ro.

Ce s-a exclus de la graţiere

După ce miercuri senatorii jurişti adoptaseră amendamentele social-democraţilor Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu, identice cu propunerea lui Traian Băsescu, de graţiere a condamnaţilor pentru fapte de corupţie, joi aceştia au dat un nou vot prin care au respins respectivele propuneri. Astfel, faptele de corupţie, precum darea sau luarea de mită, traficul şi cumpărarea de influenţă, au fost excluse de la a fi graţiate.

Aproximativ 1.000 de persoane au protestat miercuri seara în faţa Guvernului faţă de decizia Comisiei juridice a Senatului de a graţia inclusiv persoane condamnate pentru fapte de corupţie.

Premierul Sorin Grindeanu a scris miercuri pe Facebook că Guvernul nu susţine amendamentele propuse la proiectul de Lege privind graţierea adoptate, miercuri, în comisia juridică a Senatului, precizând că Executivul susţine Legea graţierii în forma propusă iniţial de Ministerul Justiţiei.

Şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris, pe Facebook, că "dezaprobă categoric" amendamentele adoptate, miercuri, de Comisia juridică a Senatului, privind graţierea persoanelor condamnate pentru corupţie, şi că va avea o discuţie cu membrii PSD din Comisie pentru ca forma finală a raportului să nu conţină aceste prevederi.

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Şerban Nicolae, a declarat joi, la Parlament, referitor la opiniile separate ale premierului Sorin Grindeanu şi ale liderului PSD, Liviu Dragnea, pe tema graţierii, că Guvernul nu a dat o soluţie alternativă cu privire la condiţiile din penitenciarele din România, iar, cel mai probabil, Executivul are deja pregătiţi banii pentru amenda de la CEDO.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite