Demnitari, plagiaţi în pace! CNE veghează pentru voi!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Verdictul „PLAGIAT”, al preşedintelui Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, Marian Popescu, în privinţa acuzaţiilor la adresa vicepremierului Gabriel Oprea, mă determină să revin la discuţia asupra CNE. Nu ştiu cine a avut ideea plasării analizei doctoratelor demnitarilor,  suspecte de plagiat,  la Consiliul Naţional de Etică, dar ar trebui “medaliat” de către actuala putere politică.

După Victor Ponta, care a fost “albit” în hohotele de râs a lumii academice de la noi şi de aiurea, a venit rândul lui Gheorghe Oprea să fie spălat cu detergentul CNE.

Cine este CNE?

I se zice Consiliul Naţional de Etică dar se ocupă cu apărarea demnitarilor acuzaţi de plagiat.

CNE este format din:

Paul Dobrescu (preşedinte)Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative

Virgil Muraru (vicepreşedinte)Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Maşini şi Instalaţii Destinate Agriculturii şi Industriei Alimentare

Doru Vladimir PuşcaşuCEPROCIM

Nicolae Burnete Universitatea Tehnică Cluj

Petru Andea Universitatea Politehnică din Timişoara

Victor Stoica Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti

Horia Iovu Universitatea Politehnică din Bucureşti

Florin Ionescu Steinbeis University Berlin

Luca Iamandi Universitatea “DANUBIUS” din Galaţi

Constantin Ciutacu Institutul de Cercetări Economice Bucureşti

Ştefan Grigoraş Universitatea Tehnică Iaşi

Despre Paul Dobrescu ştim doar că a fost redactor şef la “Era Socialistă”, organul ideologic şi de propagandă al PCR.

Despre Virgil Muraru nu ştim mai nimic, că nu-şi publică CV-ul

Sarcina acestui Consiliu, schimbat şi modificat de câteva ori, de către ministrul Liviu Pop, este să “spele” de acuzaţia de plagiat.

Primul beneficiar a fost Victor Ponta, albit de către CNE, în flagrantă opoziţie cu decizia Senatului Universităţii din Bucureşti a unei comisii de specialişti români şi străini.

A venit rândul Olgutei Vasilescu, prima doamnă a oltenilor:

“Consiliul Naţional de Etică a anunţat  că acuzaţiile de plagiat în cazul tezei de doctorat a primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, nu se susţin, întrucât totalul elementelor plagiate reprezintă sub cinci la sută din volumul lucrării.”

Acum este rândul vicepremierului Gabriel Oprea să beneficieze de serviciile “Nufărului” academic.

CNE a stabilit în doar două săptămâni că Oprea n-a plagiat.

În două săptămâni a numiţi experţi, a strâns materialul bibliografic, experţii l-au studiat, au pus concluzii, referatele s-au întors la CNE care le-a analizat şi au pus concluzia: nu e plagiat. Să nu te umfle râsul?

Urmează să fie “spălate” tezele coordonate de dl Oprea: teza secretarei lui Oprea, Adela Loredana Neagu, teza primarului Sectorului 2, Neculai Ontanu, care este şi secretar general al UNPR, a avocatei Loredana Radu, care îl apără pe Victor Ponta, şi a prim-adjunctului procurorului general al României.

Explicaţia este simplă. Guvernul României, prin Ministrul Educaţiei, numeşte şi revocă acest CNE, salarizează membrii şi experţii săi, îi premiază atunci când este cazul.

Cum să muşti mâna stăpânului care te hrăneşte?

CNE, ca orice instituţie de stat finanţat din banii contribuabililor,  ar trebui să-şi prezinte raportul anual de activitate, care să cuprindă lista nominală a sesizărilor sau autosesizărilor, şi modul în care au fost soluţionate.

A văzut cineva un astfel de raport? Eu n-am văzut.

În privinţa doctoratului lui Gabriel Oprea, ziarista Emilia Şercan a prezentat în presă pagini întregi plagiate după alte lucrări, fără citarea corespunzătoare a surselor.

Concluzia CNE? Nevinovat!

Interesant este şi faptul că Gabriel Oprea se prezintă drept un om de “onoare”, onoare generată de cariera militară.

Onoare, onoare, dar până la plagiatul dânsului.

Când o ţară întreagă vede în presă pagini întregi plagiate, dl Oprea se ascunde în spatele CNE, “câinele” de pază pentru plagiatele demnitarilor, şi se declară “nevinovat”.

Gabriel Oprea a ajuns şi conducător de doctorate. În siguranţa naţională, se înţelege.

Că apar plagiate şi la lucrările coordonate de dânsul, era un lucru de aşteptat. De la cine să ia exemplu învăţăceii, dacă nu de la magistru?

Ce n-ar trebui să ignore Gabriel Oprea.

Situaţia dramatică în care se află acum Victor Ponta are drept cauza importantă şi plagiatul din teza sa de doctorat.

Bulgărele s-a rostogolit în ţară şi străinătate, astfel încât Victor Ponta s-a făcut de râs iremediabil.

Doreşte Gabriel Oprea să-i repete destinul?

Societatea românească a devenit mai “deşteaptă” şi informată. Nu mai poate fi aburită cu decizii ale unei instituţii aflate în “lesă” şi hrana guvernanţilor.

Înţelege mut mai multe lucruri, are ajutor şi expertiză din străinătate, este doar o chestiune de timp ca generalul interesului naţional, Gabriel Oprea, să afle pe pielea proprie ce înseamnă în scandal naţional şi internaţional ce nu mai poate fi oprit.

Să ia aminte la cazul de plagiat al lui Victor Ponta.

Opinii

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite