Dacian Cioloş are un nou consilier: Cristian Ghinea. Ce atribuţii va avea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Ghinea a fost vreme de 15 ani editorialist al revistei Dilema Veche Foto: Adevărul
Cristian Ghinea a fost vreme de 15 ani editorialist al revistei Dilema Veche Foto: Adevărul

Politologul Cristian Ghinea va fi numit de premierul Dacian Cioloş consilier pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului. Ghinea este liderul Centrului Român de Politici Europene (CRPE), unul dintre cele mai active ONG-uri din România în materie de politică externă.

„Premierul Dacian Cioloş mi-a propus să fiu consilier de stat pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului. Am acceptat şi voi începe activitatea acolo în curând. Premierul are o abordare interesantă despre cum ar trebui să lucreze ministerele, grupate tematic şi, deocamdată, pot spune că atribuţiile mele vor fi în zona de urmărire a rolului României în UE şi implementare a reformelor care decurg din acest rol“, a anunţat Cristian Ghinea pe pagina de Facebook. 

Cristian Ghinea  a mai lucrat cu Dacian Cioloş pe vremea când actualul prim-ministru era comisar european pentru Agricultură. 

„Merg într-o instituţie unde se poartă cravată (am negociat la nivel înalt: nu voi purta) şi unde SPP-iştii te salută la colţ cu «Să trăiţi!». Dar acest guvern înseamnă oamenii de acolo – am participat la şedinţa informală de sâmbătă, efervescenţa şi entuziasmul şedinţelor de think-tank erau şi acolo. Pentru mine va fi o trecere interesantă, nu schimb doar un job cu altul, schimb mai mult. E însă ceva ce trebuie făcut la un moment dat în viaţă. Iar când Dacian Cioloş, cu care am lucrat la reforma Politicii Agricole Comune, îţi cere ceva, nu refuzi“, a mai scris Ghinea. 

Dupa opt ani de experienţă în media românească, între 2007 şi 2008 Cristian Ghinea a studiat guvernare europeană la London School of Economics. Printre domeniile sale de expertiză se numără structura instituţională a UE, democratizarea, studiile media, transparenţa în administraţia publică şi Republica Moldova.

A scris editoriale pentru Cotidianul, România liberă şi Dilema Veche. „Din păcate, va trebui să întrerup rubrica pe care o ţin de 15 ani în revista Dilema Veche. Îi mulţumesc lui Mircea Vasilescu, singurul om care va fi mereu şeful meu, indiferent unde lucrăm fiecare. Mă gândesc cu drag la Magdalena Boiangiu, acum plecată, care m-a învăţat să scriu“, a scris Ghinea pe Facebook. 

În trecut, a fost implicat într-o serie de proiecte civice cu organizaţii precum Societatea Academică Română, Centrul pentru Jurnalism Independent, APADOR – CH şi Freedom House. Este autorul capitolelor despre România din prestigioase rapoarte internaţionale ca „Media Sustainability Index” şi „Nations in Transit”.

De asemenea, Cristian Ghinea este autorul cătrţii „Eu votez DNA! De ce merită să apărăm instituţiile anticorupţie“, apărută la editura Humanitas în 2012. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite