Crin Antonescu: Nu susţinem noi impozite. Reducerea de taxe este în discuţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Crin Antonescu FOTO David Muntean
Preşedintele PNL, Crin Antonescu FOTO David Muntean

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că discuţiile privind creşterea cotei unice “sunt închise”, iar formaţiunea sa doreşte respectarea programului de guvernare.

“Nu va creşte cota unică, nici nu o susţinem. Reducerea de taxe este în discuţii şi premierul a fost deschis acestei variante. Se caută formule să o facem realizabilă, dar ideea rămâne”, a explicat Crin Antonescu, la Palatul Parlamentului.

În ce priveşte declaraţiile ministrului de Finanţe Daniel Chiţoiu, care a dat de înţeles că, în cazul în care cota unică va creşte, liberalii nu rămân la guvernare, Antonescu a explicat că “lucrurile sunt stabilite încă din 2012”, iar “Chiţoiu a răspuns clar la o întrebare”.

“Lucrurile sunt stabilite încă din 2012. Am spus, când a apărut această discuţie, că PNL nu este de acord şi nu va accepta aşa ceva cu acelaşi prilej, am precizat că premierul Ponta nu a venit să propună mărirea cotei unice. A intervenit şi premierul, care a spus că nu se pune problema. Lucrurile sunt închise. Chiţoiu a răspuns clar, monosilabic, la o întrebare. A zis «nu» pe bună dreptate, dar asta nu înseamnă că Ponta vrea să fie mărită cota unică şi că USL se va rupe”, a mai spus Crin Antonescu.

Întrebat dacă ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, doreşte mărirea cotei unice, liderul PNL a răspuns: “Nu ştiu, nu am pasiunea detaliilor”.

“V –am spus care este punctul de vedere ferm, respectarea programului de guvernare, menţinerea cotei unice”, a conchis Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite