Corina Creţu a inaugurat alături de premierul Alexis Tsipras o parte a autostrăzii Atena-Salonic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul european Corina Creţu a tăiat, joi, panglica unei porţiuni de autostradă ce leagă Atena de Salonic. Alături de aceasta a fost premierul Greciei, Alexis Tsipras.

Corina Creţu a anunţat inaugurarea acestei autostrăzi pe pagina personală de Facebook. „Astăzi am inaugurat, alături de premierul Greciei, Alexis Tsipras, tunelul Tempi Valley de pe autostrada Mării Egee. Aceasta este ultima porţiune a autostrăzii care leagă Atena de Salonic. Sunt mândră de faptul că fondurile politicii de coeziune pot fi parte a acestui proiect unic de infrastructură“, a scris Corina Creţu. 

„Prin conectarea perfectă a nordulului Greciei de sud, se va îmbunătăţi conectivitatea - nu numai în ţară, ci şi în statele membre vecine, dar şi restul Europei - precum şi siguranţa rutieră. Această inaugurare de astăzi arată că, prin perseverenţă, angajament, putem realiza lucruri mari pentru interesele cetăţenilor“, a completat comisarul european.

Vizita comisarului european nu a fost lipsită de incidente. La o dezbatere cu reprezentanţii societăţii civile din Grecia, o fostă membrăa partidului Syriza i-a reproşat că instituţiile europene nu depun suficient efort pentru a-i ajuta pe eleni. 

image

„Oamenii mor în Grecia“, i-a spus fosta membră a Syriza. „Oamenii mor pretutindeni. Cu adevărat. Vino să trăieşti în România dacă nu îţi place“, a răspuns Creţu, aplaudată de o parte a celor aflaţi în sală. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite