Alegeri PDL Corina Creţu: „ Duplicitatea pe care o manifestă PDL la Bruxelles este inacceptabilă. România are nevoie de o opoziţie constructivă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Creţu FOTO : Adevărul
Corina Creţu FOTO : Adevărul

Europarlamentarul PSD, Corina Creţu a declarat sâmbătă că PDL este un partid antinaţional care duce o politică a urii şi a dezbinării.

Vicepreşedintele PSD  a declarat că preşedintele Traian Băsescu a participat la Convenţia Naţională Extraordinară a Partidului Democrat Liberal doar pentru a ataca guvernarea USL.

"Eu cred că nu este o atitudine demnă de un şef al statului. Nu este normal. Eu cred că populaţia României nu a uitat guvernarea PDL şi cât de mult rău a făcut României. Am văzut că Traian Băsescu a lăudat guvernarea Boc, dar eu sunt convinsă că cetăţenii României nu au uitat nici de tăierile de salarii şi de pensii, nici de corupţia generalizată din timpul guvernării PDL. Am văzut cât de mult i-a lăudat pe democrat-liberali. Este clar că se încearcă să se reinterpreteze istoria. Este o ofensivă prin care se atacă guvernarea USL, care încearcă să repare greşelile făcute în ultimii ani şi să rezolve problemele economice şi sociale ale ţării", a afirmat Corina Creţu.

Corina Creţu a mai afirmat că e o problemă a PDL care va fi liderul organizaţiei, dar că este important ca România să aibă o opoziţie constructivă. Ea a accentuat că europarlamentarii bulgari, indiferent de apartenenţa politică, au apărat interesul naţional şi au cerut ridicarea MCV, ceea ce nu se întâmplă şi ăn cazul reprezentanţilor României la Bruxelles.

"Din păcate, atunci când este vorba de interesul personal, colegii noştri din PDL nu ţin deloc cont de interesul naţional, ceea ce este foarte grav. Normal ar fi ca PDL să folosească prilejul Convenţiei Naţionale Extraordinare a PDL, prin domnii Preda, Macovei, Ungureanu şi mai ales prin europarlamentarii PDL să se delimiteze de Laszlo Tokes, Viktor Orban şi colegii din Partidul Popular European care au împins extremismul, şovinismul şi xenofobia până la extrem. Eu cred că duplicitatea aceasta pe care o manifestă PDL la Bruxelles este inacceptabilă. La Bruxelles sunt colegi cu aceşti extremişti, iar la Bucureşti nu scot o vorbă faţă de reacţii antiromâneşti extremiste", a explicat vicepreşedintele PSD, a mai spus Corina Creţu pentru Agerpress.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite