Cătălin Predoiu: Nu intrăm în spaţiul Schengen din cauza corupţiei Guvernului Ponta, nu din cauza Olandei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul din umbră al PNL, Cătălin Predoiu, i-a transmis premierului Victor Ponta să nu mai acuze Olandă pentru eşecul aderării noastre la spaţiul Schengen, ci să se uite la propriile probleme penale care îngreunează situaţia României.

„L-am văzut ieri foarte volubil pe premier. În zările pe care le străbate, în general în Orient, a glăsuit despre Schengen (n.n. a anunţat că România nu va adera la spaţiul Schengen din cauza Olandei). Bineînţeles, conform obiceiului, a dat vina pe Olanda. Sigur, relaţia cu Olanda este dificilă din cauza multor lucruri care s-au spus şi altora care nu s-au spus. Dar dacă ai o problemă cu Olanda, de ce nu stai de vorbă cu Olanda, domnule premier Ponta? Pentru că Guvernul trebuie să facă lucrul acesta“, a spus Cătălin Predoiu, într-o conferinţă la sediul partidului. 

„Sigur că este un obiectiv major al României şi cu toţii punem umărul pe unde putem, chiar dacă nu spunem, domnule Ponta. Înţeleg că m-aţi acuzat prin vocea unei colege că nu punem umărul pentru Schengen şi că facem deservicii. Nu facem deservicii. Noi ne-am luptat pentru Schengen mai mult decât aţi făcut-o dumneavoastră, chiar dacă nu ştiţi, în feluri pe care nu le puteţi desluşi pentru că ţin de o anumită diplomaţie la Bruxelles pe care nu o stăpâniţi“, a adăugat liderul PNL.

Cătălin Predoiu crede că în acest moment Guvernul nu poate negocia cu alte state europene aderarea României la Schengen din cauza slabei credibilităţi pe care o are premierul Ponta, după ce a fost trimis în judecată. 

„Dar de ce nu staţi de vorbă cu Olanda? Şi atunci o să vedeţi ce o să vă spună Olanda şi v-o spune orice stat membru UE: ce Schengen vrei, domnule Ponta, când dumneata eşti trimis în judecată penală? Ce Schengen vrei când la indicele de corupţie eşti fruntaş?. Aceasta este cauza pentru care nu intrăm în Schengen, la care se adaugă, evident, şi ineficienţa, devenită previzibilă, a Ministerului de Externe sub tutela domnului Ponta“, a susţinut Predoiu. 

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă seară că în şedinţa Consiliului JAI de săptămâna viitoare România nu va fi acceptată în Spaţiul Schengen pentru că statele care au mai votat împotriva aderării ţării noastre o vor face şi acum.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite