Antonescu, despre acuzaţiile lansate de Roşca-Stănescu: Ar trebui să facem o comisie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Crin Antonescu a avut aseară prima reacţia la acuzaţiile aduse de către colegul său Sorin Roşca Stănescu la adresa preşedintelui Traian Băsescu. Liderul liberal se gândeşte la posibilitatea înfiinţării unei comisii parlamentare care să desluşească veridicitatea acestor afirmaţii.

„Dacă nu la sfârşitul acestei săptămâni, cu siguranţă la începutul săptămânii viitoare vom avea o discuţie şi în grupul parlamentar cu Sorin Roşca Stănescu pentru a vedea dacă există elemente serioase legate de aceste lucruri pentru că atunci ar trebui să facem, ştiu eu, o comisie parlamentară, ceva“, a afirmat Antonescu, într-o intervenţie telefonică la B1 Tv.

Liderul liberal a explicat că în urma unei decizii a autorităţilor vor demara şi anumite acţiuni concrete, în funcţie de rezultatul acestora. „Vom vedea şi care este reacţia autorităţilor pentru că eu cred că în faţa unor asemenea afirmaţii de o asemenea concreteţe cineva trebuie să pună mână şi să vadă despre ce este vorba şi într-un termen rezonabil să spună: sunt nişte făcături, sunt nişte falsuri, sunt nişte aberaţii sau sunt nişte indicii pe urma cărora mergem, să vedem ce facem“, a adăugat Antonescu,

Preşedintele PNL s-a menţinut rezervat în ceea ce priveşte afirmaţiile lui Sorin Roşca Stănescu.

„Nu m-aţi văzut sărind şi denunţând nici pe dl Băsescu, nici pe alţii. Privesc cu reţinere pentru că afirmaţiile sunt de o gravitate maximă şi mi se pare că reacţia normală este reţinere, dar nu mă fac, pe de altă parte, că nu le-am auzit“, a arătat Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că Sorin Roşca Stănescu este un „mincinos prost“ care ar trebui să meargă, dacă se dovedeşte că nu are dreptate, unde a fost înalt „prea sinucisul Adrian Năstase“.

„Sper să aibă decenţa să se ducă singur, ca falsificator, lângă înalt prea sinucisul Adrian Năstase. Că asta spuneaţi, că uite ce a făcut Năstase, şi a făcut puşcărie, şi deci, falsuri tip Roşca Stănescu“, a afirmat Băsescu.

Totul a pornit de la o declaraţie a senatorului PNL, Sorin Roşca Stănescu, în care acuza faptul că în conturile de campanie ale Alianţei DA (PNL şi PDL) ar fi intrat aproximativ 7 milioane de dolari, care nu au fost declaraţi în Monitorul Oficial, conform prevederilor legale.

„Preşedintele PD era, în 2004, Traian Băsescu care, în acelaşi an, a candidat la funcţia prezidenţială şi a reuşit, la limită, să-l învingă pe contracandidatul său Adrian Năstase. Preşedintele PNL era Theodor Stolojan, cel care a abandonat cursa pentru Preşedinţie în favoarea lui Traian Băsescu“, a ţinut să precizeze Sorin Roşca Stănescu.

Pe aceeaşi temă:

Băsescu: Roşca-Stănescu să meargă unde a fost înalt prea sinucisul Năstase

Finanţarea Alianţei DA din 2004,  cercetată de Oficiul pentru Spălarea Banilor

Blaga, despre acuzaţiile lui Roşca-Stănescu: Alianţa DA a avut doar conturi în lei

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite