Adriana Săftoiu: După retragerea lui Orban, am acceptat să candidez la Primăria Capitalei. Nu împărtăşesc total soluţiile pe care le propune Munteanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PNL Adriana Săftoiu a declarat, joi, că, după retragerea lui Ludovic Orban din cursa electorală, ea a acceptat să candideze la Primăria Capitalei, dar că în final s-a optat pentru Marian Munteanu.

Adriana Săftoiu a povestit, al Digi 24, cum au decurs discuţiile în partid după retragerea forţată a lui Ludovic Orban. ”Eu am vorbit inclusiv cu domnul Predoiu, care este preşedintele organizaţiei de Bucureşti şi care are o mare responsabilitate în această campanie. Am spus atunci că domnul Predoiu, fiind preşedintele organizaţiei de Bucureşti, ar avea cu siguranţă şanse mari şi susţinerea organizaţiei. Domnul Predoiu a refuzat, şi atunci am spus că accept să candidez la Primăria Capitalei”, a spus Adriana Săftoiu.

Săftoiu a precizat că despre propunerea de a candida Marian Munteanu a aflat cu puţin timp înainte de şedinţa comisiei de unificare a PNL de marţi în care s-a făcut oficial nominalizarea.

Adriana Săftoiu a menţionat că a participat la şedinţa comisiei de unificare în care s-a decis candidatura şi unde, spune ea, cel care s-a abţinut de la vot a fost deputatul Dan Motreanu. Deci nu a fost unanimitate, aşa cum au anunţat copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. 

Despre o susţinere personală pentru Marian Munteanu, Adriana Săftoiu a spus: ”Eu nu voi sprijini nimic din acele declaraţii care nu au legătură cu valorile democraţiei”. Adriana Săftoiu nu a dorit să spună dacă îl va vota pe Marian Munteanu. ”Lăsaţi-mi dreptul să mă gândesc ce voi vota şi cum voi vota. În mod evident voi vota PNL”, a spus ea. ”Din păcate, nu împărtăşesc în totalitate soluţiile pe care le propune Marian Munteanu pentru România. Spunea că ţara este în prag de dezastru, cuvântul este puternic, şi că soluţia ar fi o insurecţie civică. Eu sincer nu împărtăşesc această soluţie, cuvântul insurecţie este o formă de luptă armată pentru a schimba un regim politic”, a mai spus Adriana Săftoiu.

Liderul PNL a povestit că îl cunoaşte pe Marian Munteanu de dinainte de 1990, pentru că au fost colegi de facultate. ”Prima dată când ne-am cunoscut, nu cred că mă cunoştea, a fost la o şedinţă ASCR (Asociaţia Studenţilor Comunişti din România - n.r.). (...) Fiind şeful ASCR, erau şedinţe pe an în care erau prelucrate diverse directive. A fost o şedinţă în care se făcea o evaluare a studenţilor, care trebuiau să intre în ASCR, alţii care erau puteau fi promovaţi mai departe în Partidul Comunist”, a spus Adriana Săftoiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite