Zeci de case de vacanţă, inundate la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zeci de case de vacanţă au fost inundate pe Insula a treia Mureş, o zonă de agrement aflată la 13 km de Arad, iar apele erau ieri în creştere. De la începutul acestei săptămâni, de

Câteva zeci de case de vacanţă au fost inundate pe Insula a treia Mureş, o zonă de agrement aflată la 13 km de Arad, iar apele erau ieri în creştere.
De la începutul acestei săptămâni, de când apele Mureşului au început să se umfle, principala grijă a celor de pe insulă a fost consolidarea podului de pontoane, singura lor legătură cu "restul lumii". Chiar dacă unele case sunt pe piloni, cele mai multe sunt construite "pe pământ", aşa că oamenii şi-au cărat tot ceea ce au putut în poduri şi au pregătit saci cu nisip, pentru a-i pune în faţa uşilor de la intrare. Cu toate acestea, apele au inundat parterul mai multor case situate în zonele mai joase ale insulei. Potrivit prognozelor, cotele apelor Mureşului vor continua să crească. Viitura era aşteptată la Arad aseară.
De-a lungul anilor, pe Insula a treia Mureş s-au construit tot mai multe căsuţe, numărul lor fiind astăzi de peste 400. În ultimii ani, tot mai mulţi arădeni au renunţat, parţial sau integral, la civilizaţia urbană, mutându-se pe insulă. Oamenii sunt însă nemulţumiţi de faptul că, deşi zona este inundabilă, Consiliul Local îi obligă să plătească aceleaşi impozite ca locuitorii din Arad şi nu face nimic pentru a-i proteja de furia apelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite