UPDATE Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti: Ultimii martori audiaţi astăzi.Vezi ce au declarat judecătorilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trimişi în judecată în urma incendiului care a curmat viaţa a şase bebeluşi şi rănirea gravă a altor cinci îşi aşteaptă sentinţa.

UPDATE: Angajaţii de la Maternitatea Giuleşti: “Am semnat fişele de protecţia muncii fără să le citim”

Mai mulţi angajaţi ai Maternităţii Giuleşti au recunoscut, luni, în faţa instanţei care judecă procesul referitor la incendiul izbucnit acolo în urmă cu un an şi jumătate, că au semnat fişele de protecţie a muncii fără să le citească.Două infirmiere şi un maistru care în august 2010 erau angajaţi la spital s-au numărat printre cei cinci martori audiaţi de instanţă la termenul de luni al procesului. Cele două infirmiere au spus instanţei că au semnat în mai multe rânduri fişele de protecţie a muncii fără să le citească în prealabil.

Acelaşi lucru l-a spus şi un fost maistru, pe-atunci angajat al Spitalului "Panait Sârbu", în prezent pensionar. Acesta a simţit nevoia să-şi nuanţeze însă declaraţia şi să afirme că uneori citea respectivele documente, alteori doar le semna. Cele două infirmiere au precizat că fişele de protecţie a muncii le erau înmânate de şefi.

Pe lângă cei trei, instanţa a mai audiat, luni, un medic de la aceeaşi unitate, precum şi o altă persoană care pe atunci lucra la maternitate. Celor cinci le-au fost cerute detalii concrete privind modul în care angajaţii spitalului au reacţionat la momentul izbucnirii incendiului din 16 august 2010.

Judecătorii au rămas în pronunţare

La termenul de astăzi, magistraţii de la Judecătoria sectorului 6 audiază în acest moment ultimii cinci martori citaţi în acest dosar. Judecătorii încearcă să afle de ce asistenta Florentina Cârstea era singura de serviciu în salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi, din cadrul Secţiei de Neonatologie a Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu". După ce se vor lămuri şi alte chestiuni legate de activitatea asistentei, judecătorii ar putea da sentinţa în acest caz.

În urma incendiului din august 2010, în procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au trimis în judecată pe asistenta Florentina Daniela Cârstea şi Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Panait Sârbu", pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, precum şi pe managerul unităţii Bogdan Marinescu, şeful serviciului tehnic Vasile Dima, medicul Adrian Ioan Toma şi pe electricianul Gigel Oprea, acuzaţi de neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Judecătorii au rămas în pronunţare, urmând ca la următorul termen să anunţe hotărârea în acest caz.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite