UPDATE Poliţişti în cămin de nefamilişti (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE Poliţişti în cămin de nefamilişti (GALERIE FOTO)
UPDATE Poliţişti în cămin de nefamilişti (GALERIE FOTO)

În timp ce poliţiştii din municipiul Brad îşi desfăşoară activitatea într-un cămin de nefamilişti,  alţi colegi fac chetă lună de lună, la fiecare salariu, pentru a plăti femeia de servici.

Poliţiştii hunedoreni sunt nemulţumiţi de condiţiile grele în care sunt  nevoiţi să lucreze zi de zi. Dacă la Brad sediul Poliţiei este un fost cămin de nefamilişti, în Petroşani cinci oameni lucrează într-un singur birou. ,,Contribuim la curăţenia propriului birou. La Uricani, Orăştie, Haţeg şi Petrila nu există femeie de servici. La alte posturi de poliţie, la fiecare salariu oamenii dau câte 50 de lei pentru a plăti persoana care face ordine. Punem bani din buzunarul nostru pentru a cumpăra hârtie pentru declaraţii, pixuri şi toner pentru imprimantă”, a declarat preşedintele sindicatului Pro Lex Hunedoara, Victor Morar.

Ore suplimentare neplătite

Pe lângă condiţiile inumane de muncă, poliţiştii sunt nemulţumiţi şi de lipsa banilor pentru echipament, primele de vacanţă şi chirie. La nivelul judeţului Hunedoara, 52 de persoane nu lucrează în localitatea de domiciliu. Oamenii legii reclamă şi ,,iminenţa” reducerii salariilor cu 20 la sută, întrucât banii pentru salarii vor ajunge doar până în luna noiembrie. Totodată, din cauza deficitului de personal în peste 150 de funcţii din judeţ, unii poliţişti fac ore suplimentare neplătite. ,,Dacă în unele situaţii se acordă zile libere pentru refacerea capacităţii de muncă, în cazul posturilor de poliţie din mediul rural acest aspect nu este valabil. Acolo lucrează, în general, doi oameni, iar când unul dintre ei este în concediu, celălat nu îşi poate lua liber”, a adăugat vicepreşedintele sindicatului Pro Lex Hunedoara, Sebastian Stănculesc.

Puţini au dat cu subsemnatul

 Reprezentanţii poliţiştilor au ţinut să precizeze că nu solicită măriri salariale, ci acordarea drepturilor legale. În acest sens, aceştia au pichetat, astăzi, timp de două ore Prefectura Hunedoara. Au purtat pancarte pe care au fost inscripţionate lozinci precum ,,Domnule ministru Dan Nica, manager bun, nu eram in stradă acum!”, ,,Azi în Hunedoara şi în toată ţara!”, ,,Nu mai suntem dispuşi la muncă patriotică!”. Deşi la acţiune şi-au anunţat participarea peste 150 de persoane, la protest au fost prezenţi doar 50. Sindicatul Pro Lex Hunedoara numără aproape 650 de membri, adică 50 la sută din numărul total de angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite