Taxi aerian cu elicoperele şi avioanele poliţiei. Aeronavele MAI ar putea fi închiriate de persoane sau firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul de Interne îşi pune la bătaie avioanele şi elicopterele pentru a mai face un ban în plus, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern.

Taxi aerian cu elicoperele poliţiei. Asta prevede un proiect de hotărâre de guvern pentru ca Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) să mai adune ceva bani, informează Mediafax.

Proiectul de act normativ publicat marţi prevede posibilitatea ca MAI să "presteze servicii cu aeronavele din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor către persoane fizice sau juridice", deoarece banii alocaţi ministerului condus Traian Igaş sunt "insuficienţi".

Conform notei de fundamentare a proiectului, "întrucât fondurile bugetare alocate Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt insuficiente, este necesară înfiinţarea unor activităţi finanţate integral din venituri proprii pe lângă Inspectoratul General de Aviaţie al MAI, constând în prestarea de servicii către persoane fizice şi juridice, cu aeronavele din dotare".

În nota de fundamentare nu se precizează sumele ce ar putea fi obţinute de MAI din închirierea avioanelor şi elicopterelor proprii.

Un alt proiect de act normativ, publicat tot marţi, aeronavele MAI ar putea fi folosite şi pentru "filmări pentru cartografiere", deaorece "fondurile bugetare alocate Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt insuficiente" şi "nu asigură întreţinerea şi funcţionarea corespunzătoare a aeronavelor din dotare".

"Completările propuse vizează în principal posibilitatea obţinerii de venituri proprii din prestarea unor servicii (transport materiale, materiale periculoase, încărcătură acroşată, persoane, filmări pentru cartografiere) către persoane fizice şi juridice", se mai arată în documentul citat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite