Tânăr acuzat de şantaj şi tentativă de omor, extrădat din Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, dat în urmărire internaţională pentru şantaj şi tentativă de omor, a fost extrădat, vineri, din Elveţia. Acesta este suspectat că, împreună cu un apropiat al său, ar fi bătut un bărbat din Ialomiţa pentru că nu a vrut să-i spună unde este tatăl său.

George Chelu , în vârstă de 25 de ani, este suspectat că, pe 18 aprilie 2009, împreună cu un prieten de-al său, l-ar fi şantajat şi ameninţat cu moartea pe un tânăr, pentru a-l convinge să le spună unde este tatăl său şi pentru a-i restitui o sumă de bani.

„La refuzul si rezistenţa tânărului, cel în cauză împreună cu alte persone, i-ar fi aplicat în mod repetat părţii vătămate mai multe lovituri cu corpuri dure şi tăioase (săbii, cuţite, bâte) în zonele vitale ale corpului (cap, torace şi abdomen)”, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română.

Victima a reuşit să scape de atacatori, având plăgi tăiate, fracturi şi mai multe  excoriaţii produse prin tăierea cu sabia. În urma acestui incident, tânărul a avut nevoie de 35 – 40 de zile de îngrijiri medicale.

Ulterior, George Chelu a fugit din ţară, fiind prins în Elveţia, pe 21 iulie 2015. Astfel, în urma cooperării cu poliţiştii din Elveţia, acesta a fost extrădat, vineri, sub sub escortă.

Chelu urmează să fie dus în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti pentru confimarea mandatului de arestare preventivă şi a mandatului european de arestarea, ambele emise în martie 2015.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite