Surse: Judecătoarea Geanina Terceanu a recunoscut la DNA că ar fi primit mită de la fraţii Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geanina Terceanu, la DNA
Geanina Terceanu, la DNA

Judecătoarea Geanina Terceanu a recunoscut că a luat mită de la fraţii Victor şi Ioan Becali, potrivit unor surse judiciare. Magistratul a cerut să fie audiat astăzi la DNA, şi în faţa anchetatorilor ar fi admis că a primit mita pentru a da un verdict favorabil în prima instanţă în dosarul “Transferurilor”.

Decizia de recunoaştere a judecătoarei a venit după ce fraţii Becali au recunoscut, marţi, că i-au dat mită magistratului. 

Proba care i-a determinat pe Ioan şi Victor Becali să recunoască această faptă constă într-o înregistrare realizată de procurorii anticorupţie în duba poliţiei, în timp ce aceştia, împreună cu Cristi Borcea, acuzat şi el în acest dosar, erau duşi la audieri, a declarat pentru ziare.com avocatul Bogdan Bărbuceanu. 

“A fost soluţia corectă, absolut. După ultima probă cu care au venit procurorii, o înregistrare ambientală în duba poliţiei în care vorbeau despre caz, nu aveau altă variantă. Cred că au fost sfătuiţi de avocat şi este foarte bine că au recunoscut şi l-au ascultat”, a spus avocatul.

Miza: Reducerea pedepselor

Fraţii Becali ar putea primi o reducere a pedepsei cu o treime după ce şi-au recunoscut faptele. “Ei au un concurs de infracţiuni, din care se va stabili pedeapsa cea mai mare. În cazul de faţă, pedeapsa minimă este de 2 ani şi cea mai mare este de 7 ani de închisoare, dar oricum nu cred că se va ajunge acolo, dacă vor semna acordul de recunoaştere. În cel mai rău caz, vor primi un spor de o treime din cei 7 ani, adică puţin peste doi ani”, a spus fostul avocat al lui Gigi Becali.
 

Potrivit anchetei, din suma de 220.000 de euro, judecătoarea şi-a achitat un apartament în valoare de 93.000 de euro. Tot din documentele aflate la dosar reiese că o parte din bani, 105.000 de euro, au fost daţi de o denunţătoare. 

„Din această sumă, la percheziţia domiciliară efectuată la 19 noiembrie 2015 la locuinţa numitei CL a fost găsită cea mai mare parte a sumei, anume 96.000 de euro, în bancnote a câte 500 de euro. Cu prilejul percheziţiei, numita CL a arătat că aceşti bani îi are de la sora sa Terceanu Geanina, care i-a cerut să îi păstreze”, au menţionat procurorii în referatul prin care au cerut arestarea judecătoarei corupte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite