Site-ul Coaliţiei conduse de Alexandru Cumpănaşu e copiat după site-ul SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Cumpănaşu prezidează, din octombrie 2015, Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR), un conglomerat de ONG-uri al căror scop declarat este de a accelera absorbţia fondurilor europene. PressOne a descoperit că site-ul oficial al Coaliţiei a fost realizat prin copierea site-ului Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Astfel, toată structura site-ului CNMR este identică cu cea a site-ului SRI, multe bucăţi din conţinutul acestuia fiind pur şi simplu clonate în site-ul CNMR.

Potrivit proogramatorilor consultaţi de PressOne, autorii site-ului CNMR au copiat atât sursa HTML, cât şi sursa CSS -adică limbajul care defineşte aspectul vizual al elementelor care compun site-ul, de la site-ul SRI.

În  două secvenţe de cod CSS, atât la site-ul SRI, cât şi la cel al CNMR, s-a păstrat referinţa la şeful SRI, Eduard Hellvig, chiar dacă acesta nu are vreo legătură cu CNMR.

Cele două site-uri sunt identice cel puţin ca structură – pe prima pagină, autorii site-ului CNMR nici măcar nu s-au mai sinchisit să schimbe URL-urile copiate de la SRI, doar au modificat o imagine, punând sigla CNMR. Firma care a realizat site-ul Coaliţiei, D>Soft, a realizat şi alte site-uri pentru Liviu Beşleagă, care este, totodată, şi unul din cei peste 60 de vicepreşedinţi ai CNMR - vicepreşedinte pe Online, potrivit lui Alexandru Cumpănaşu.

Imagine indisponibilă

PressOne a contactat Serviciul Român de Informaţii, pentru a afla dacă există vreo formă de colaborare între cele două organizaţii, care să fi permis CNMR să preia conţinutul site-ului SRI.

„Nu a existat un acord între Serviciul Român de Informaţii şi deţinătorul site-ului www.cnmr.ro privind preluarea designului şi a funcţionalităţilor site-ului www.sri.ro. SRI va realiza o analiză completă şi în funcţie de rezultat, SRI va solicita explicaţii oficiale deţinătorului site-ului www.cnmr.ro", se arată în răspunsul furnizat de Biroul de presă al SRI.

PressOne l-a contactat şi pe Alexandru Cumpănaşu. Reacţia lui -->

Imagine indisponibilă
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite