Sentinţă definitivă: avocata Paula Iacob a colaborat cu Securitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocata Paula Iacob
Avocata Paula Iacob

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul fostei avocate a lui Nicu Ceauşescu, după ce Curtea de Apel a dat o sentinţă prin care stabilea că Paula Iacob a colaborat cu fosta Securitate sub numele de cod „Gabriela” şi „Ioana”.

Informaţiile furnizate Securităţii de avocata Paula Iacob despre mai multe persoane au vizat „dreptul la liberă exprimare şi dreptul la viaţa privată”, potrivit judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti. Magistraţii au decis că Paula Iacob a colaborat cu Securitatea, sub numele de cod „Gabriela” şi „Ioana”.

Potrivit CNSAS, avocata Paula Iacob a fost recrutata de Securitate, în calitate de informator iniţial, sub numele de „Gabriela” în 1952, semnând apoi un nou angajament sub numele de „Ioana” în 1970. La dosar, CNSAS a depus angajamentul acesteia, note scrise care ar fi fost semnate de Paula Iacob, cât şi note ale agenţilor de Securitate redactate pe baza declaraţiilor acesteia. Informaţiile furnizate de avocată vizau diaspora română din Germania şi jurnalişti din cadrul postului „Europa Liberă”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite