Reacţia lui Sebastian Ghiţă după ce Poliţia Română a afirmat că a plătit repatrierea lui Nicolae Popa: Şi eu şi ei spunem adevărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Ghita ilustratie FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Sebastian Ghiţă a revenit cu declaraţii după ce Poliţia Română a emis un comunicat prin care afirmă că a plătit costul zborului de avion cu care a fost adus în ţară, din Jakarta, fugarul Nicolae Popa. Ghiţă afirmă, într-o declaraţie dat Rtv, că banii plătiţi de el au completat preţul total al zborului.

"Cercetările într-un dosar atât de important ce vizează personajele Kovesi-Onea-Negulescu consider că trebuie făcute de către procurorul de caz. Poliţia Română nu minte cu nimic atunci când spune că a plătit integral factura emisă de către Ţiriac Air pentru cursa de Jakarta în valoare de 52.000 de euro. Nici eu, Sebastian Ghiţă, nu mint când spun că o firmă din Ploieşti a plătit la rugămintea mea 68.000 de euro, la cererea Laurei Kovesi, tot pentru aceeaşi cursă. Am explicat de ce se grăbea precum şi faptul că o plată de peste 52.000 de euro făcută de Poliţie ar fi durat mult ca procedură şi ar fi avut nevoie de suplimentări bugetare.", a precizat Sebastian Ghiţă, citat de Rtv.

"O cursă Bucureşti-Jakarta durează 17 ore dus şi 17 ore întors. În total vorbim de 34 de ore de zbor. Costul închirierii unui avion GulfStream G200 precum cel folosit de către Ţiriac Air este de 4000 de euro pe oră. Aşadar, cu reduceri cu tot, cursa a costat peste 120.000 de euro. 52.000 de euro plătiţi de Poliţie, iar 68.000 de euro plătiţi la cererea Laurei Kovesi de către mine. Şi eu, şi Poliţia Română spunem adevărul. Doar doamna Kovesi minte, ca de obicei, prin omisiune. Sunt convins că procurorii de la Parchetul General vor face lumină şi vor găsi rapid adevărul. Facturile, ordinele de plată, jurnalele de bord ale avioanelor, toate aceastea sunt probe şi au fost găsite de către procurori. Sunt mulţi martori care cunosc situaţia. Încercările de manipulare şi intoxicare a opinie publice nu pot funcţiona în acest caz", a mai spus Ghiţă.

Poliţia Română infirmă acuzaţiile lui Sebastian Ghiţă

„În ceea ce priveşte achiziţionarea de servicii în domeniul transportului aerian pentru aducerea în ţară a unui cetăţean român, în anul 2011, condamnat într-un dosar penal şi pentru care era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, vă informăm că procedura a fost derulată de către Ministerul Afacerilor Interne, prin structura de specialitate, conform prevederilor O.U.G. nr. 34/2006 privind achiziţiile publice. Negocierile au fost purtate cu trei operatori economici de profil, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. În acest caz, a fost declarat câştigător operatorul economic S.C. ION ŢIRIAC AIR S.R.L., iar serviciile achiziţionate au vizat transportul de pasageri, pe ruta Bucureşti - Jakarta şi retur.

Semnarea contractului de prestare servicii şi decontarea acestuia au intrat în sarcina Poliţiei Române. Contractul, în valoare 234.207,30 de lei, a fost semnat de  Inspectoratul General al Poliţiei Române, la data de 14.04.2011”, se arată în comunicatul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În urma plângerii formualte de Sebastian Ghiţă, Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a preluat cercetările în acest caz, dosarul fiind preluat chiar de procurorul Adina Florea, candidatul recent respins de preşedintele Iohannis la şefia DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite