RAAPPS a reactualizat lista datornicilor de lux. În top: clanul Awdi, Mioara Roman şi PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mioara Roman are una dintre cele mai mari datorii la RAAPPS FOTO: Adevărul
Mioara Roman are una dintre cele mai mari datorii la RAAPPS FOTO: Adevărul

Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) are de recuperate zeci de milioane de lei din restanţe la chiria locuinţelor de protocol. În topul datornicilor se află partide politice, asociaţii şi fundaţii, confederaţii sindicale, dar şi persoane fizice.

În privinţa partidelor politice, cele mai mari restanţe la chirie le are PSD Bucureşti, cu o datorie de 719.000 de lei (165.000 de euro). În topul datornicilor mai figurează Partidul Ecologist Român (75.000 de euro), PNL Ilfov (59.000 de euro) şi Partidul Conservator (48.000 de euro).

Sindicatele au şi ele datorii la stat. Cele mai mari restanţe accumulate la chirie le are Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA, cu o datorie de peste un milion de lei (244.000 de euro). Datorii mai mici au Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie (41.000 de euro) şi Sindicatul Liber Independent al Micilor Meseriaşi Autorizaţi (31.000 de euro). În toate aceste cazuri, datoriile către RAAPPS au fost contestate în instanţă.

Dintre societăţile comerciale, cele mai mari datorii le au trusturi de presă şi distribuitori de ziare. Topul este condus detaşat de Network Press Concept SA, societate aflată în insolvenţă, deţinută de Hassan Awdi, care are o restanţă de 9,3 milioane de lei (4,2 milioane de euro). Datorii mari au şi Realitatea Media SA (194.000 de euro). Editura Intact SRL (164.000 de euro) şi B1 TV Channel SRL (32.000 de euro).

Datorii de sute de mii de euro

Printre persoanele fizice cu datorii “istorice” la stat se numără fosta soţie a lui Petre Roman, Mioara Roman, cu restanţe de 300.000 de euro. La fel ca şi alţi chiriaşi ai unor vile de protocol, Mioara Roman a contestat în instanţă cuantumul chiriei stabilit de RAAPPS.

Ioana Sion, soţia lui Mihai Bujor Sion, protejatul lui Ion Iliescu, nu a mai plătit nici ea chirie, acumulând o datorie de 350.000 de euro. Alţi datornici cu notorietate sunt Gelu Voican Voiculescu, fost vicepremier  în Guvernul Roman, şi Elena Ceauşescu, cumnata dictatorului Nicolae Ceauşescu.


Lista datornicilor RA-APPS

Societăţi comerciale datoare la RA-APPS

Situatie societati comerciale by


 

Partidele şi sidicate datoare la RA-APPS

Situatie Partide Si Sindicate by


 

Persoane fizice datoare la RA-APPS

Situatie persoane fizice by

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite