Proiectul imobiliar Casarom, din nou pe tapet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

simbolică, 50 de hectare de păşune firmei Casarom, pentru construirea a 1.000 locuinţe, de circa 100 mp fiecare, pe care societatea le vindea la preţul pieţei. Consiliul Local se obliga să

simbolică, 50 de hectare de păşune firmei Casarom, pentru construirea a 1.000 locuinţe, de circa 100 mp fiecare, pe care societatea le vindea la preţul pieţei. Consiliul Local se obliga să viabilizeze terenul şi să aducă aici utilităţile, apă, gaz, curent, de la o distanţă de peste un kilometru. Pentru că nu a fost mişcat niciun deget, cu excepţia montării unui panou publicitar, vânat între timp de recuperatorii de fier vechi, rezilierea contractului propusă de Boc s-a realizat anul trecut. Casarom a acţionat însă Consiliul Local în judecată, cerând despăgubiri de aproape un milion euro, şi a câştigat procesul. Pentru a ieşi din impas, primarul Emil Boc a propus renegocierea contractului. O primă variantă nu a fost acceptată, iar săptămâna trecută a fost aprobată, într-o şedinţă extraordinară, cu excepţia consilierilor PRM, o variantă de compromis. Firma Casarom va viabiliza terenul, va ceda Consiliului Local 14 hectare viabilizate şi 10 la sută din locuinţele realizate, pe care municipalitatea le va da tinerilor. Casarom a realizat la Cluj o casă model, pe Strada Republicii, patru blocuri cu un număr total de 36 apartamente, în cartierul Mănăştur şi două case duplex pe Calea Turzii. Firma mai realizează în Arad un proiect similar, care avansează cu dificultate. După cum se prezintă firma, a realizat în America, Europa şi Orient peste 7.000 de case unifamiliale.
Funar acuză PD de interese în zonă
Proiectul din Borhanci a fost amplu contestat, şi în 1999 şi acum, deoarece terenul a fost încredinţat prin atribuire directă, fără licitaţie, când preţul în zonă era nesemnificativ. Între timp, preţurile au explodat, depăşind 100 euro pe mp. Păşunile sterpe de pe marginea drumului s-au transformat în cartiere de locuinţe ale potentaţilor, care aşteaptă viabilizarea zonei. Boc a afirmat că a fost maximum cât se putea obţine de la această afacere păguboasă, însă fostul primar Gheorghe Funar a acuzat prompt municipalitatea că a făcut un târg prost. "Este similar afacerii Polus, unde cei care au pierdut procesul cu Agronomia, pentru un teren de 35 hectare, negociază cu învingătorii, de pe poziţii de forţă", ne-a declarat Funar. Mai mult, centura de ocolire a Clujului, susţinută de primar şi aprobată de Ministerul Transporturilor, va trece prin apropiere. Potrivit lui Funar, au fost operate recent numeroase tranzacţii suspecte cu terenuri în zonă, de către susţinătorii revitalizării contractului cu Casarom.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite