Procurorii au pus sechestru pe bunuri ale lui Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan, Gabriel Sandu şi Nicolae Dumitru, în dosarul „Microsoft”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au pus sechestru asigurător pe bunurile fostului ministru Gabriel Sandu, edilului suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, dar şi pe cele ale oamenilor de afaceri Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae.

În ultimele patru zile, primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan  a fost adus din arest la DNA pentru a da declaraţii în dosarul „Microsoft”. Potrivit unor surse judiciare, Gheorghe Ştefan a recunoscut faptele de care este acuzat şi a dat o declaraţie în care a arătat cum au fost folosiţi banii primiţi ca mită.

Fostul edil speră ca, în schimbul declaraţiilor, să fie eliberat din arest preventiv, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul lui Dorin Cocoş, care este cercetat în arest la domiciliu în dosarul „Microsoft”.

Gheorghe Ştefan este în arest preventiv din 29 octombrie 2014, în dosarul „Microsoft”, în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Gabriel Sandu, eliberat dupa ce ar fi facut un denunţ

Potrivit informatiilor aparute în presa, înainte de a fi plasat în arest la domiciliu, Gabriel Sandu le-ar fi declarat anchetatorilor, în sustinerea solicitarii sale de înlocuire a acestei masuri, ca pe întreaga durata a mandatului sau de ministru al Comunicatiilor ar fi finantat lunar PDL cu sume însumând aproximativ 300.000 de euro.

„Pe întreaga perioada a mandatului meu de ministru, am finantat PDL cu sume lunare însumând circa 300.000 de euro în total. Aceste sume le-am înmânat direct sefului meu, Emil Boc, primul ministru al României. Recunosc si admit, de asemenea, ca am acceptat sa finantez partidul si actiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic si a-mi mentine functia de ministru dar si pozitia în conducerea centrala PDL. Mai precis, în cazul meu, aveam de adus la partid circa 5 milioane de euro, am avansat acesti bani din fondurile personale, legale, si le-am recuperat partial în modalitatea expusa de Claudiu Florica, Dorin Cocos si Gheorge Stefan. Practic eu trebuia sa particip la campania prezidentiala din 2009 cu patru milioane de euro”, ar fi declarat Sandu, potrivit Antena 3.

Gabriel Sandu le-ar mai fi spus procurorilor DNA care instrumenteaza dosarul Microsoft ca o parte din banii dati ca mita ar fi ajuns si la fostii ministri Adriean Videanu si Radu Berceanu, dar si la Roberta Anastase.

În dosarul „Microsoft”, Dorin Cocos este arestat preventiv, alaturi de primarul suspendat al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. În arest preventiv au fost, pâna pe 25 ianuarie, si fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu si omul de afaceri Dumitru Nicolae, acestia fiind în prezent în arest la domiciliu.

Elena Udrea a fost si ea în arest preventiv în acest dosar, în perioada 11 - 17 februarie, în prezent fiind cercetata în arest la domiciliu.

Dorin Cocoş arestat preventiv într-un alt caz alături de fiul său şi de Alina Bica

Dorin Cocoş mai este arestat preventiv şi într-un dosar disjung din cel privind despăgubirea ilegală a unui teren din Sectorul 2 în care este acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită. În acest caz, aceeaşi măsură a fost dispusa şi pentru Alina Bica, fosta şefă a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) care este suspectată de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi favorizarea făptuitorului.

Fiul afaceristului, Alin Cocos, este cercetat pentru dare de mită şi trafic de influenţă, în timp ce fostul ministru al Adriean Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, iar Florentin Mihăilescu, pentru complicitate la luare de mita.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Sebastian Ghiţă neagă că ar fi primit bani de la Dorin Cocoş, prin intermediul SRI

Motivarea judecătorilor pentru arestarea Elenei Udrea: În interviurile din presă dădea indicaţii pentru Dorin Cocoş

 

Elena Udrea pe Facebook: Goană nebună de a mă prezenta „mama corupţilor“

 

Psihologii explică de ce a ajuns Elena Udrea la închisoare: şi-a luat nasul la purtare

 

Procurorii anticorupţie nu anchetează faptele sesizate de Elena Udrea în cazul lui Florian Coldea

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite