Procesul lui Ponta. Rechizitoriu DNA: Dan Şova ar fi folosit un act falsificat în procesul deschis Monicăi Macovei. Senatorul a câştigat 10.000 de lei
0O infomaţie inedită apare în rechizitoriul prin care procurorii DNA au decis trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta şi a senatorului Dan Şova.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Victor Ponta, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel", în prezent prim-ministru, fiind acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălarea banilor.
Dan-Coman Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi "Şova şi Asociaţii", în prezent senator, va fi judecat, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Şova a fost trimis în judecată sub control judiciar.
Potrivit procurorilor DNA, în cazul uneia din acuzaţii, Dan Şova ar fi folosit un proces-verbal, datat 15 ianuarie 2007, care viza hotărârea adunării generale a SCA „Şova şi Asociaţii”, în procesul deschis europarlamentarului Monica Macovei. Actul arăta că datorită plecărilor dese în străinătate a lui Dan Şova a fost împuternicit o altă persoană să semneze şi să negocieze contracte de asistenţă juridică. Procurorii DNA susţin că acest act a fost antedatat. Dan Şova l-a depus în data de 27 aprilie 2010 la Tribunalul Bucureşti.
Procesul pierdut
Europarlamentarul Monica Macovei a pierdut definitiv şi irevocabil procesul de calomnie cu Dan Şova, intentat de Dan Şova, după ce l-a acuzat pe acesta în septembrie 2009 că a întocmit anumite contracte de consultanţă juridică dubioase cu complexul Rovinari-Turceni.
”Ca urmare a hotărârii pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe data de 7 noiembrie 2013, Monica Macovei a fost condamnată în mod irevocabil la plata sumei de 10.000 de lei pentru repararea prejudiciului moral cauzat domnului Dan Coman Şova şi la publicarea hotărârii judecătoreşte pe cheltuiala acesteia în primele 3 ziare ca difuzare la nivel naţional precum şi în ziarele care au preluat afirmaţiile calomnioase - Ziarul Financiar şi Ziarul Ziua”, se arată în soluţionarea dată de instanţă în procesul dintre Şova şi Macovei, citată de stiripesurse.ro
Monica Macovei declara că se va duce la CEDO
Nemulţumită de faptul că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins atât recursul său, cât şi pe cel al lui Dan Şova, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a dat câştig de cauză ministrului Dan Şova, europarlamentarul PDL Monica Macovei este hotărâtă să facă recurs la CEDO.
"Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Civilă, a respins recursul pe care l-am formulat în procesul pe care mi l-a intentat Dan Şova, pentru că i-am amintit public, în septembrie 2009, despre contractele sale cu statul, pe bani publici, şi cum valoarea acestor contracte cu statul s-a mărit după ce Victor Ponta i-a devenit partener la casa de avocatură, semnând o Convenţie de conlucrare la data de 30 august 2007. Este vorba, mai exact, de contracte pe care casa de avocatură a lui Şova le-a avut cu complexurile energetice Turceni şi Rovinari, în timpul mandatului de parlamentar de Gorj al lui Victor Ponta", scria, în noimebrie 2013, Monica Macovei pe blogul personal, anunţând ulterior decizia pe care a luat-o.