Proces cu scântei la Înalta Curte între Costel Căşuneanu şi senatorul Cătălin Voicu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Voicu
Cătălin Voicu

Între cei doi a avut loc un schimb dur de replici pe marginea interceptărilor aflate la dosar. “Nu are legătură cancerul soţiei cu cancerul ăsta, să mă ia dracu'!". Voicu a replicat: “Vorbeam despre doctori, nu despre judecători".

Procesul de astăzi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dus la un schimb de replici între Costel Căşuneanu, unul dintre cei mai cunoscuţi şi controversaţi oameni de afaceri, şi senatorul Cătălin Voicu. În timpul audierilor, omul de afaceri a recunoscut că în convorbirile dintre ei se vorbea codificat. "Direcţia naţională de sănătate era DNA. Pe mine nici nu mă interesa. Când e vorba de caiet, e vorba de condică. Nu e discuţie medicală, era despre dosar, am intrat în joc şi eu de prost! Doamna judecător, prost nu sunt, în loc de doctor vorbea de judecătoare! Erau doar vorbe, sunt convins ca n-a intervenit la nimeni. Nu are legătură cancerul soţiei cu cancerul ăsta, să mă ia dracu'!", a spus Căşuneanu.

Senatorul Cătălin Voicu a rămas însă ferm pe poziţii, menţinându-şi declaraţiile iniţiale. "Nu este adevărat. În interceptările DNA în foarte multe locuri nu este vocea mea. I-am făcut legătura la mai mulţi medici, vorbeam despre doctori, nu despre judecători.", susţine Voicu. Avocatul său însă este convins că interceptările din dosar sunt incomplete şi nu este sigur că este vocea clientului său în acele înregistrări. Potrivit lui Căşuneanu, convorbirile telefonice codate vizau un caz judecat la ÎCCJ prin care omul de afaceri din Bacău a contestat o licitaţie pierdută şi l-ar fi rugat pe Voicu să intervină la judecătorul Florin Costiniu.

Dosarul în care este judecat Cătălin Voicu a izbucnit la începutul anului 2010, când procurorii anticorupţie l-au acuzat pe senatorul PSD că a intervenit pe lângă judecătorul ÎCCJ Florin Costiniu pentru ca acesta să dea o sentinţă favorabilă lui Costel Căşuneanu. Căşuneanu i-ar fi dat lui Voicu 200.000 de euro pentru a obţine sentinţa dorită, însă omul de afaceri a susţinut că suma era doar un împrumut pe care l-a acordat senatorului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite