Plângerea fiului lui Bercea Mondial împotriva lui Mircea Băsescu, preluată de DNA Central

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plângerea formulată de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, împotriva fratelui preşedintelui, Mircea Băsescu, pentru trafic de influenţă şi înşelăciune, a fost preluată de structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

UPDATE Florin Anghel este audiat de anchetatori de mai bine de patru ore. Asta a arătat avocatul acestuia la intrarea în sediu DNA.

În respectivul denunţ, a mai spus avocatul, Florin Anghel acuză presupuse fapte de trafic de influenţă ce ar fi fost comise de fratele preşedintelui.

Apărătorul nu a dorit să comenteze situaţia de fapt şi să ofere detalii legate de acuzaţii, dar a precizat că, odată cu denunţurile, au fost depuse la procurori şi înregistrări audio-video ce ar dovedi faptele pentru care a fost denunţat Mircea Băsescu, notează Mediafax.

Avocatul a mai precizat că din dosarul de şantajare a lui Mircea Băsescu deschis la Constanţa, anchetatorii structurii centrale a DNA au preluat doar susţinerile şi denunţul făcut în legătură cu presupusa faptă de trafic de influenţă a fratelui şefului statului. Cercetările în dosarul de şantaj continuă la Constanţa, a adăugat Pavel Abraham.

Plângerea a fost formulată săptămâna trecută la DNA Constanţa.

Florin Anghel a depus în 13 iunie, prin avocatul său, Pavel Abraham, o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu, în care îl acuză pe acesta de trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare, în legătură cu dosarul în care fiul lui Bercea Mondial este acuzat de şantaj, potrivit Mediafax.

Fiul lui Bercea Mondial, urmărit penal pentru că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, pentru săvârşirea a 3 infracţiuni de şantaj, faţă de Florin Anghel (fiul lui Bercea Mondial). Acesta se află în penitenciar, executând o pedeapsă dispusă într-o altă cauză.

La data de 31 mai 2014, într-o discuţie telefonică purtată din Penitenciarul Colibaşi cu Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, Florin Anghel i-a cerut să îşi retragă plângerea formulată şi să dea declaraţii din care să rezulte că nu există fapta de şantaj pentru care cumnatul său Marius Constantin este arestat, iar sora sa Izaura Anghel este urmărită penal fiind lăsată în libertate pentru că este însărcinată. 

Florin Anghel voia ca Marius Constantin să fie pus în libertate, prin admiterea contestaţiei formulate împotriva încheierii de arestare a Tribunalului Constanţa. Marius Constantin se află în acest moment în stare de arest preventiv pentru şantaj, în stare de recidivă.

Florin Anghel a ameninţat că, în caz contrar, va da în vileag, prin intermediul presei, fapte compromiţătoare pentru Mircea Băsescu şi pentru familia sa, privind implicarea în infracţiuni de corupţie.

Anterior, la data de 1 noiembrie 2013, Florin Anghel a exercitat ameninţări asupra aceluiaşi Mircea Băsescu, pentru a-l determina să dea suma de 280.000 euro. La data de 26 martie 2014, Anghel a exercitat ameninţări asupra unei alte persoane vătămate, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro sau să îşi transfere averea în proprietatea sa

Vă mai recomandăm

Mircea Băsescu a fost audiat la DNA Constanţa

Intermediarul dintre familia lui Bercea Mondial şi Mircea Băsescu a mărturisit că şi-a oprit banii pentru sine

VIDEO UPDATE Mircea Băsescu, despre flagrant: „A fost un moment neplăcut. Acum mă aştept la orice“. Şantajistul a fost arestat

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite