FOTO Piscoi „Gambino Lorenzo”,  angrosist de etnobotanice la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drogurile pregătite de vânzare  FOTO DIICOT
Drogurile pregătite de vânzare  FOTO DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  Septimiu Piscoi zis „Gambino Lorenzo”, Petru  Piscoi, Alexandru-Sebastian Bacs şi Ovidiu-Ştefan Benghiac, pentru săvârşirea infracţiunii de  operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că la începutul anului 2018, inculpatul  “Gambino” şi-a stabilit domiciliul  din judeţul Mureş, în  municipiul Braşov, demarând cu această ocazie activitatea de comercializare a etnobotanicelor.

Inculpatul a procurat on-line substanţele din Polonia, coletele cu substanţe active fiind direcţionate ulterior către adresa de domiciliu a fratelui său, Petru.

"De asemenea, “Gambino” a vândut în repetate rânduri substanţe psihoactive lui Benghiac pe care acesta  le-a utilizat în prepararea unor produse de tip „etnobotanice”, prin stropire a plantelor comune. Ulterior, inculpatul le ambala în pliculeţe şi le comercializa atât la locuinţa sa, în apropierea imobilului sau în alte locuri din cartierul unde locuia efectiv,  la preţul de 50 lei, eventualii consumatori putându-şi confecţiona aproximativ 5 ţigarete dintr-o asemenea cantitate", arată procurorii într-un comunicat.

etnobotanice
etnobotanice

În cursul zilei de octombrie procurorii DIICOT-S.T.Braşov împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au efectuat un număr  de 9 percheziţii domiciliare pe  raza municipiului Braşov, a oraşului Ghimbav şi pe raza municipiului Târgu Mureş, ocazie cu care au fost ridicate aproximativ 110 grame substanţă activă Fubinaca,

etnobotanice

ce urma a fi preparată prin fierbere şi stropire a plantelor (se pot obţine 5 kg fragmente vegetale pentru vânzare) şi 300 grame fragmente vegetale preparate cu substanţa activă Fubinaca, pregătite pentru vânzare.

Valoarea pe piaţă a substanţelor psihoactive găsite, în cazul vînzării, este în sumă de aproximativ 60.000 euro.

De asemenea, a fost ridicată şi indisponibilizată suma de 105.000 de euro şi 22.500 de lei obţinută de către inculpaţi  din comercializarea respectivelor substanţe.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale Braşov şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Mureş.  Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite