Peste 8.000 de amenzi şi 30 de permise ridicate din cauza defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controalele poliţiştilor au vizat starea tehnică a autovehiculelor
Controalele poliţiştilor au vizat starea tehnică a autovehiculelor

Poliţiştii au aplicat în trafic, în cursul săptămânii trecute, peste 8.000 de amenzi, în urma unor controale privind starea tehnică a autovehiculelor. Amenzile au fost date pentru defecţiuni tehnice, pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice sau pentru aplicarea pe geamuri a unor tratamente chimice.

„În cadrul acţiunii au fost controlate 11.752 de autovehicule, fiind aplicate 8.404 de sancţiuni contravenţionale. Din totalul sancţiunilor contravenţionale, 1.688 au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice, 183 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, 104 pentru aplicarea pe geamuri a tratamentelor chimice sau foliilor neomologate şi 6.429 pentru alte abateri de la normele rutiere”, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române, potrivit News.ro.

Verificările făcute de Poliţia Română prin Direcţia Rutieră au vizat sistemul de frânare, mecanismul de direcţie, sistemul de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, instalaţia de iluminare/semnalizare, echipamentele electrice, punţi, roţi, anvelope şi suspensie, dar şi autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, vizibilitate şi legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare, concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor.

Poliţiştii au reţinut 30 de permise de conducere din cauza defecţiunilor tehnice grave şi au retras peste 800 de certificate de înmatriculare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite